Fostul fotbalist Andriy Shevchenko devine ambasador al unei organizaţii caritabile din Ucraina

Fostul atacant al echipei naţionale de fotbal a Ucrainei, al lui Chelsea şi al lui AC Milan, Andriy Shevchenko, are un nou obiectiv - să ajute la strângerea de fonduri pentru reconstrucţia ţării sale după invazia Rusiei.

173 afișări
Imaginea articolului Fostul fotbalist Andriy Shevchenko devine ambasador al unei organizaţii caritabile din Ucraina

Andriy Shevchenko/ Facebook

Preşedintele Zelenski a declarat că Shevchenko, cu care s-a întâlnit miercuri la Kiev, a fost numit primul ambasador al UNITED24, o iniţiativă de strângere de fonduri pentru colectarea de donaţii pentru „restaurarea şi dezvoltarea" Ucrainei.

„Andriy, cu munca şi realizările sale sportive, a câştigat o mare încredere pe scena internaţională", a scris Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram, citat de Reuters.

„Iar acum are o nouă misiune - să povestească lumii despre evenimentele din Ucraina şi să îşi direcţioneze autoritatea pentru a creşte asistenţa internaţională pentru statul nostru. Sunt sigur că pentru voi totul va funcţiona!"

Şevcenko, acum în vârstă de 45 de ani, este considerat cel mai mare jucător al ţării sale din toate timpurile. El a jucat pentru Ucraina de 111 ori, marcând 48 de goluri, şi a reprezentat Dinamo Kiev înainte de a juca în străinătate. A fost antrenor al echipei naţionale timp de cinci ani, până în august anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici