Fostul fotbalist Leonida Nedelcu II, ajutat financiar de LPF

Fostul fotbalist Leonida Nedelcu II este după Viorel Turcu şi Aurel Iordăchescu al treilea beneficiar al Fondului de Solidaritate înfiinţat de noul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, la începutul acestui an pentru ajutorarea foştilor jucători cu probleme medicale grave.

254 afișări
Imaginea articolului Fostul fotbalist Leonida Nedelcu II, ajutat financiar de LPF

Fostul fotbalist Leonida Nedelcu II, ajutat financiar de LPF (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Atacant al echipei Poli Timişoara, acum în vârstă de 62 de ani, Nedelcu II a suferit recent o operaţie pe cord deschis.

Lenida Nedelcu II a evoluat 10 ani în Liga I, jucând pentru formaţiile FCM Galaţi, Universitatea Craiova, UTA, Poli Timişoara şi FC Bihor, strângând în total 220 de partide şi 77 de goluri.

El a evoluat în cupele europene pentru Universitatea Craiova şi Poli Timişoara, cu aceasta din urmă eliminând fosta campioană a Europei, Celtic Glasgow din Cupa Cupelor. În 1980, a câştigat Cupa României cu Poli Timişoara, învingând Steaua în finală, cu scorul de 2-1. Nedelcu II are de asemenea şi o selecţie în prima reprezentativă a României.

Ca antrenor, Leonida Nedelcu II a condus formaţiile Politehnica Iaşi, Gloria Buzău, Arieşul Turda, Laminorul Roman, FCM Târgovişte, dar şi echipe din ţări precum Arabia Saudită, Siria, Maroc, Senegal, Maldive şi Myanmar.

Fondul de Solidaritate a fost constituit la începutul acestui an de Gino Iorgulescu pentru ajutorarea foştilor fotbalişti care se confruntă cu probleme sociale grave, banii provenind din reducerea salariului noului preşedinte şi al secretarului general Justin Ştefan. Înfiinţarea fondului face parte din strategia adoptată de noua conducere a LPF privind organizarea şi dezvoltarea activităţii fotbalistice profesioniste din România şi se adresează celor care au contribuit de-a lungul timpului la evoluţia fotbalului românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici