Fostul patron al Fiorentinei, Vittorio Cecchi Gori, a fost arestat la domiciliu

Garda Financiară din Roma a emis, luni, un ordin de arestare la domiciliu a fostului patron al clubului AC Fiorentina, Vittorio Cecchi Gori, pentru bancrută frauduloasă, informează Gazzetta dello Sport.

116 afișări
Imaginea articolului Fostul patron al Fiorentinei, Vittorio Cecchi Gori, a fost arestat la domiciliu

Fotbal (Imagine: Shutterstock)

Cecchi Gori a fost arestat de Poliţia din Roma în cadrul investigaţiilor ce priveşte falimentul societăţii Fin.ma.vi Spa, dar şi a altor societăţi din cadrul grupului Cecchi Gori.

În anul 2002, Vittorio Cecchi Gori a ispăşit o condamnare de o lună de arest la domiciliu, fiind găsit vinovat că a comis mai multe nereguli în administrarea clubului AC Fioretina, printre care bancrută, spălare de bani, fals în înscrisuri. Cazul a fost deschis în vara anului 2001, când responsabilii clubului toscan au solicitat declararea falimentului grupării.

AC Fiorentina şi-a vândut atunci cei mai buni jucători, printre care Francesco Toldo, Tomas Repka, Enrico Chiesa, Nuno Gomes şi Rui Costa, pentru a-şi achita o parte din datorii. La finalul sezonului 2001/2002, din cauza numeroaselor datorii care nu îi permiteau să achite nici salariile restante ale jucătorilor, clubul AC Fiorentina a fost exclus din Serie A. Gruparea toscană nu avea resursele necesare nici pentru a se înscrie în Serie B, fiind în cele din urmă admisă în divizia a treia, sub un nou nume, Florentia Viola, după care a fost cumpărată de Diego Della Valle, actualul proprietar al grupării toscane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici