Fotbaliştii francezi, apostrofaţi de Hollande. "Trebuie să ai respect pentru naţională"

Preşedintele Francois Hollande s-a adresat jucătorilor reprezentativei de fotbal a Franţei cerându-le să aibă respect faţă de tricoul echipei naţionale şi să ia exemplul selecţionatei Spaniei, care a câştigat Campionatul European.

133 afișări
Imaginea articolului Fotbaliştii francezi, apostrofaţi de Hollande. "Trebuie să ai respect pentru naţională"

Fotbaliştii francezi, apostrofaţi de Hollande. "Trebuie să ai respect pentru naţională" (Imagine: AFP / Mediafax)

"Când faci parte din echipa Franţei, trebuie să ai respect pentru tricoul naţionalei, pentru spectatori şi pentru adversari. Nu rezultatele sunt de judecat, ci atitudinea. Când porţi tricoul naţionalei, trebuie să fii sublim. Priviţi aceşti militari care defilează, nu câştigă prea mult, dar sunt gata să-şi dea viaţa. În Afghanistan, au murit 83 de soldaţi. Nu este o problemă de bani. Într-adevăr, spaniolii care au câştigat Campionatul European sunt foarte bine plătiţi, dar aţi văzut cum se pun în slujba jocului colectiv? Spaniei nu îi merge bine din punct de vedere economic, dar echipa lor le-a făcut o bucurie celor care suferă. Când porţi un asemnea tricou, tebuie să te gândeşi la cei care suferă", a declarat şeful statului francez, un mare amator de fotbal, într-un interviu televizat.

Preşedintele Hollande a asistat, sâmbătă, la o lungă paradă a forţelor armate franceze, pe Champs-Elysees, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Franţa a fost eliminată în sferturile de finală ale Euro-2012, de echipa Spaniei, cu scorul de 2-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici