Fotbalistul belgian Miguel van Damme a murit la 28 de ani, după o luptă grea cu cancerul

Fotbalistul belgian Miguel van Damme a murit la vârsta de 28 de ani, după o lungă luptă cu leucemia. Clubul din prima ligă belgiană al lui Van Damme, Cercle Brugge, a declarat marţi, după aflarea veştii, că „cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie ceea ce simţim".

590 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul belgian Miguel van Damme a murit la 28 de ani, după o luptă grea cu cancerul

Fotbalistul belgian Miguel van Damme a murit la 28 de ani, după o luptă grea cu cancerul

Portarul a fost diagnosticat pentru prima dată cu această boală în urmă cu peste cinci ani.

„Cu mare tristeţe anunţăm că prietenul şi coechipierul nostru Van Damme a dus o luptă lungă şi inegală împotriva leucemiei", a declarat clubul, citat de BBC Sports.

„Miguel, perseverenţa şi puterea ta de a învinge, din nou, şi din nou, eşec după eşec, a fost admirabilă.

Eşti un exemplu de pozitivism, perseverenţă şi spirit de luptă. O sursă de inspiraţie pentru toţi cei care luptă. Pentru totdeauna în inima noastră verde-neagră, #16."

Van Damme a fost diagnosticat iniţial cu leucemie, în timpul unei vizite medicale, înainte de sezonul 2016-17, dar boala a revenit din nou în 2019 şi 2020.

El şi soţia sa, Kyana Dobbelaere, au devenit anul trecut părinţii unei fetiţe, Camille.

Dobbelaere a scris pe Instagram: „Draga noastră, cea mai dragă, tati a plecat aseară la ultimul său meci, un meci care nu-l mai poate fi câştigat. Ne-ai părăsit foarte încet, dar ai făcut-o din nou în felul tău... foarte puternic.

Ai luptat ca un leu. Suntem atât de recunoscători pentru ceea ce ai fost. Un exemplu pentru mulţi. M-ai făcut să înţeleg că nu există renunţare, chiar dacă a existat doar acea mică licărire de succes, de fiecare dată ai luptat pentru ea.

Odihneşte-te acum, dragul meu, o meriţi cu prisosinţă, acum eşti eliberat de orice durere."

Liga Pro belgiană a transmis la rândul ei un mesaj de condoleanţe: „Gândurile noastre sunt alături de familia sa, de prieteni şi de toţi cei de la Cercle Brugge.

Spiritul tău de luptă a fost o sursă de inspiraţie. Odihneşte-te în pace".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici