Fotbalistul Yaya Toure dă vina pe suporteri pentru problema rasismului în sport

Yaya Toure (36 de ani), fotbalist ivorian care a evoluat pentru cluburi precum FC Barcelona sau Manchester City, a vorbit despre rasismul din fotbal, punând această problemă pe seama fanilor, care ar fi "mai stupizi decât înainte".

48 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul Yaya Toure dă vina pe suporteri pentru problema rasismului în sport

Sursa: Profimediaimages

"Am avut o discuţie cu FIFA pentru că e un aspect foarte important şi trebuie să îl urmărim cu grijă. Ştiu că va fi dificil. Va dura foarte mult să câştigăm această luptă. Fanii, oamenii, sunt mai stupizi decât înainte. E şocant, bineînţeles, pentru că suntem în 2019. În 2020, 2025, vor veni copiii din urmă, ce vom face? Nu putem continua aşa", a declarat Toure, prezent la Campionatul Mondial al Cluburilor din Doha, citat de Telegraph.

Incidentele rasiste au crescut în acest an, acestea având loc cu precădere în Italia. Printre victime s-au aflat Mario Balotelli şi Romelu Lukaku, atacanţii echipelor Brescia, respectiv Inter Milano.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici