Fotbalul exploatează războiul dintre Rusia şi Ucraina, acuză directorul executiv al clubului Şahtior Doneţk

  • Decizia FIFA de a permite jucătorilor şi antrenorilor să îşi suspende contractele a slăbit echipele ucrainene, spune directorul lui Shakhtar Donetk într-un interviu.
  • Agenţii de fotbal au fost acuzaţi de directorul executiv Serghei Palkin, că încearcă să exploateze războiul din Ucraina în interes propriu.
575 afișări
Imaginea articolului Fotbalul exploatează războiul dintre Rusia şi Ucraina, acuză directorul executiv al clubului Şahtior Doneţk

Fotbalul ucrainean a fost zguduit de invazia Rusiei din luna februarie.

FIFA a încercat să faciliteze plecarea jucătorilor străini de la echipele din Ucraina în afara perioadei obişnuite de transferuri, introducând reglementări temporare care să le permită acestora să aranjeze transferuri în altă parte.

FIFA a decis să prelungească aceste reguli cu încă un an, permiţând jucătorilor şi antrenorilor să îşi suspende contractele până în 2023.

Directorul executiv al clubului Shakhtar, Serghei Palkin, a susţinut că ultima decizie a FIFA a slăbit echipele ucrainene şi a deschis o oportunitate pentru agenţii de a le exploata.

El a declarat pentru The Athletic: „Unii agenţi ne distrug. Ei încearcă să fure jucători. Fac jocuri, contactează cluburi, spunând că nu ne plătesc, iar înţelegerile sunt rupte. Nu vă puteţi imagina ce se întâmplă.

Agenţii ajung la cluburi şi spun: „Nu plătiţi Shakhtar, jucătorii vor deveni liberi, plătiţi-mi mie 10 milioane de euro şi uitaţi de club".

Puterea de a decide asupra suspendării contractelor este acum în mâinile agenţilor jucătorilor. Aceasta nu reflectă intenţia clubului de a salva jucătorii şi investiţiile.

Iar acum, practic, avem nouă zile pentru a conveni cu jucătorii noştri vânzarea sau împrumutul lor la cluburi străine, ceea ce este pur şi simplu imposibil.”, a spus revoltat conducătorul ucrainean.

„FIFA nu a ajutat cluburile ucrainene prin emiterea de regulamente. Dimpotrivă, a înrăutăţit semnificativ negocierile noastre cu jucătorii şi a făcut agenţii şi mai puternici şi mai bogaţi.", a mai completat acesta.

FIFA a confirmat marţi că regulile temporare au fost prelungite, declarând: „În cazul în care cluburile afiliate la Asociaţia Ucraineană de Fotbal (UAF) sau la Uniunea de Fotbal a Rusiei (FUR) nu ajung la un acord reciproc cu jucătorii şi antrenorii străini respectivi înainte sau la 30 iunie 2022, şi dacă nu se convine altfel în scris, aceşti jucători şi antrenori vor avea dreptul de a-şi suspenda contractele de muncă cu cluburile lor până la 30 iunie 2023.

Aceste prevederi oferă jucătorilor şi antrenorilor posibilitatea de a se antrena, de a juca şi de a primi un salariu, protejând în acelaşi timp cluburile ucrainene şi facilitând plecarea jucătorilor şi antrenorilor străini din Rusia."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici