FOTO. Controversata campanie lansată de Serie A. Tablourile au stârnit reacţii negative puternice

Luigi de Siervo, directorul executiv al Serie A, a prezentat, luni, în cadrul unei campanii antirasism, trei tablouri în care sunt înfăţişate maimuţe. Ideea acestuia a stârnit mai multe reacţii negative din partea fotbalului italian.

713 afișări
Imaginea articolului FOTO. Controversata campanie lansată de Serie A. Tablourile au stârnit reacţii negative puternice

Sursa: Twitter

Tablourile înfăţişează trei maimuţe pictate pe faţă şi au fost realizate de artistul Simone Fugazzotto. Acestea vor fi amplasate la sediul Serie A, din Milano, scrie BBC.

 

Totuşi, operele de artă au fost criticate de de organizaţiile care luptă pentru combaterea rasismului, dar şi de anumite cluburi din Serie A.

"Din nou, fotbalul italian lasă lumea fără cuvinte. E greu să-ţi dai seama la ce s-a gândit Serie A. Cu cine s-au consultat? Într-o ţară în care autorităţile nu reuşesc să gestioneze problema rasismului săptămână după săptămână, Serie A a lansat o campanie care pare o glumă bolnavă. Aceste creaţii sunt atroce. Vor fi contraproductive şi vor continua dezumanizarea oamenilor de origine africană. E timpul ca formaţiile progresiste din campionat să îşi facă auzită vocea", a transmis FARE, una dintre organizaţiile care luptă pentru combaterea rasismului.

"Folosirea maimuţelor în campania antirasism este complet nepotrivită, subminează orice intenţie pozitivă şi va fi contraproductivă. Sperăm ca Serie A să revizuiască asta şi să înlocuiască imaginile campaniei", a transmis şi Kick It Out, o altă astfel de organizaţie.

Nici cluburile din Serie A nu au rămas indiferente, AS Roma scriind pe Twitter: "Am fost foarte surprinşi să vedem ceea ce pare a fi o campanie antirasism în Serie A, unde au fost folosite imagini cu maimuţe. Înţelegem că Liga vrea să combată rasismul, dar nu credem că aşa este corect".

În schimb Luigi de Siervo, directorul executiv al Serie A, s-a apărat şi a explicat care este strategia forului pe care îl conduce pentru a combate rasismul prezent pe stadioanele din Italia: "Ştim că rasismul este o problemă endemică şi foarte complexă, pe care o vom aborda pe trei laturi diferite: cea culturală, prin opere de artă ca cea a lui Simone, cea sportivă, cu o serie de iniţiative la care vor participa cluburile şi jucătorii, şi cea represivă, cu sprijinul poliţiei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici