FR Atletism: Antrenorii, vinovaţi de slaba pregătire a sportivilor pentru CM

Federaţia Română de Atletism i-a acuzat, joi, pe unii antrenori pentru slaba pregătire a sportivilor care au participat, săptămâna trecută, la Campionatele Mondiale de la Osaka, competiţie la care atleţii români nu au câştigat nicio medalie.

6 afișări
Imaginea articolului FR Atletism: Antrenorii, vinovaţi de slaba pregătire a sportivilor pentru CM

FR Atletism: Antrenorii, vinovaţi de slaba pregătire a sportivilor pentru CM

Antrenorul federal Dan Serafim s-a declarat în favoarea unor măsuri radicale, recomadându-le unor sportivi să-şi caute alţi antrenori.

Dan Serafim a sugerat şi unul dintre cazurile de sportivi care pot să-şi schimbe antrenorul: "Alina Militaru a mai fost la competiţii de acest gen. Antrenorul ei, nu". Săritoarea în lungime Alina Militaru nu a reuşit calificarea în finala probei la Osaka, performanţa sa, 6.58 metri, fiind a 14-a a concursului.

De asemenea, antrenorul federal Zsolt Gyongyossy consideră că unii dintre antrenorii români prezenţi la Osaka sunt neinstruiţi. "Cu metodica de pregătire şi mentalitatea de performer stăm prost. Unii dintre ei acum acum au început să vadă ce se întâmplă pe plan mondial. Trebuie instaurată disciplina şi ordinea. Sunt sigur că se vor lua măsurile de a ne întoarce acolo unde am fost", a spus Gyongyossy.

Preşedintele Federaţia Română de Atletism, Sorin Matei, a spus că, deşi nu caută scuze pentru palmaresul României de la a XII-a ediţie a Mondialelor, unii atleţi importanţi s-au accidentat chiar înaintea competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici