FR de Baschet vrea să organizeze turneul preolimpic feminin din 2008

Federaţia Română de Baschet intenţionează să obţină, în premieră pentru România, dreptul de a organiza turneul preolimpic feminin din 2008, în urma căruia se vor stabili ultimele echipe calificate la Jocurile Olimpice de la Beijing, a anunţat, miercuri, preşedintele FRB, Carmen Tocală.

1 afișare
Imaginea articolului FR de Baschet vrea să organizeze turneul preolimpic feminin din 2008

FR de Baschet vrea să organizeze turneul preolimpic feminin din 2008

"Cel mai important pas al baschetului românesc este încercarea de a participa la Jocurile Olimpice de la Beijing. FIBA ne-a comunicat că echipa campioană a Europei merge direct la JO, iar primele patru rămase vor participa la un turneu preolimpic, programat în 9-15 iunie 2008. Cu speranţa că se va îmbunătăţi infrastructura, sperăm ca turneul preolimpic să se desfăşoare în România, ceea ce ar fi o premieră pentru baschetul românesc", a afirmat Tocală, în cadrul unei conferinţe de presă.

La Jocurile Olimpice de la Beijing vor participa 12 echipe, dintre care campioanele continentale se califică direct, la fel ca şi campioana mondială, pentru restul de cinci locuri organizându-se un turneu preolimpic, în iunie 2008. Potrivit preşedintelui FRB, la turneul preolimpic vor participa 12 echipe, patru din Europa (locurile 2-5 la CE din Italia), trei din America, una din Oceania, una din Asia, două din Africa şi Noua Zeelandă, primele cinci urmând să obţină dreptul de a participa la JO-2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici