FR Handbal împlineşte 75 de ani de la înfiinţare. Vezi ce evenimente vor fi organizate

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că în luna august se vor disputa cele două Supercupe ale României, la masculin şi feminin, în timpul manifestărilor aniversare a 75 de ani de existenţă ai forului naţional.

181 afișări
Imaginea articolului FR Handbal împlineşte 75 de ani de la înfiinţare. Vezi ce evenimente vor fi organizate

FR Handbal împlineşte 75 de ani de la înfiinţare. Vezi ce evenimente vor fi organizate (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Sunt meciuri demonstrative, după cum se ştie, adică echipa câştigătoare nu beneficiază de loc în cupe europene. Dar înseamnă enorm pentru imaginea handbalului românesc şi contează şi pentru public să-şi revadă echipele favorite. Intenţionăm să organizăm la masculin în Constanţa, de unde este campioana HCM, respectiv în Râmnicu Vâlcea la feminin, fieful Oltchimului. Urmează, de asemenea, să decidem adversarele, care vor fi ori vicecampioanele, ori finalistele Cupei României", a spus Gaţu.

Supercupele României s-au mai disputat în 2007, ambele trofee revenind campioanelor, HCM Constanţa şi Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Conducătorul FRH a mai precizat că vor avea loc mai multe manifestări perioada 22-28 august. "Sunt programate simpozioane, demonstraţii de minihandbal ale echipelor de la Centrele Olimpice de Excelenţă, un meci de old-boys, dar şi unul cu adevărat emoţionant, la Sibiu, unde a avut loc primul meci de handbal din România", a mai spus el.

Potrivit documentelor de acum 90 de ani (ziarul de limbă germană Siebenburgisch-Deutsches Tageblatt, numărul 14442), primul meci de handbal în 11 jucători, cu public, a avut loc la Sibiu, în 18 iunie 1921, pe Stadionul Central, între elevii Liceului Brukenthal şi elevele de la Liceul de Fete.

Ca for organizatoric, handbalul a intrat mai întâi, în 1933, alături de volei şi baschet, într-o federaţie comună. Trei ani mai târziu s-a consemnat naşterea actualei Federaţii Române de Handbal, de la înfiinţarea căreia se vor serba 75 de ani. În acelaşi an, handbalul este introdus ca probă olimpică, iar naţionala masculină a României participă la ediţia inaugurală a JO, cea de la Berlin, din 1936, ocupând locul 5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici