France Football: Semne bune pentru România înaintea Euro-2008

Publicaţia France Football notează că naţionala României s-a obişnuit să termine pe primul loc în grupă calificările la Campionatul European, la ediţiile din 1984, 1996 şi 2000, iar acum, înaintea Euro-2008, sunt semne bune pentru români, calificaţi la competiţia europeană.

2 afișări
Imaginea articolului France Football: Semne bune pentru România înaintea Euro-2008

France Football: Semne bune pentru România înaintea Euro-2008

"La Euro-2000, România a reuşit să iasă dintr-o grupă care a inclus Portugalia, Germania şi Anglia, datorită unei victorii, cu scorul de 3-2, în meciul cu Anglia. Era ultimul turneu major pentru români, care revăd lumina, înfometaţi, după aceşti ani în care nu s-au calificat. România s-a obişnuit, totuşi, să termine pe primul loc în grupă preliminariile Euro-1984, 1996 şi 2000. Înaintea ediţiei din 2008, sunt semne bune pentru români. Drept dovadă, victoriile de prestigiu împotriva Spaniei sau Turciei în meciuri amicale. A 12-a naţiune FIFA, România speră să domnească în sfârşit în Europa. Castelul din Carpaţi este deja clădit", scrie France Football.

Publicaţia menţionează că jucătorul-vedetă al echipei României este căpitanul Cristian Chivu. "Căpitanul naţionalei României şi-a arătat deja eleganţa pe terenurile Europei de cel puţin 50 de ori. Fundaş fără îndoială talentat, Chivu s-a afirmat la Ajax Amsterdam, înainte de a deveni titular indiscutabil în echipa României. La 27 de ani, jucătorul din Reşiţa se impune ca lider natural al unei echipe în care joacă din 1999. Coechipierul lui Lobonţ, Contra, Raţ, Mutu şi Niculae, Chivu arată ambiţia alor săi şi încrederea de sine. Chivu va fi garantul unei campanii reuşite în vara anului viitor. Te naşti ca artizan al succesului sau nu eşti deloc", adaugă sursa citată.

France Football prezintă şi un portret al selecţionerului Victor Piţurcă, notând că pentru aceasta Euro-2008 va avea o savoare deosebită, deoarece a calificat naţionala României şi la Campionatul European din 2000, însă nu a participat la competiţie, fiind demis. "După ce a preluat din nou naţionala, Piţurcă a adus la echipă tineri talentaţi precum Marica, Rădoi sau Goian. 30 de victorii în 46 de meciuri, o serie de 10 meciuri fără înfrângere în ultima campanie de calificare şi un blazon naţional recăpătat. «Nu uitaţi că reprezentăm România», exclamă selecţionerul român. Profesionalismul este primul pas către reuşită", scrie publicaţia franceză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici