Franck Ribery este cel mai bine plătit jucător din Bundesliga

Internaţionalul francez al echipei Bayern Munchen, Franck Ribery, este cel mai bine plătit jucător din campionatul Germaniei, cu un salariu brut de 833.000 de euro pe lună, la care se adaugă primele, potrivit unui clasament dat publicităţii, sâmbătă, de cotidianul Bild.

161 afișări
Imaginea articolului Franck Ribery este cel mai bine plătit jucător din Bundesliga

Franck Ribery este cel mai bine plătit jucător din Bundesliga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ribery, care şi-a prelungit contractul cu Bayern până în 2015, devansează în clasament proaspăta achiziţie a clubului Schalke 04, spaniolul Raul, care are un salariu brut estimat la 600.000 de euro pe lună.

Locul trei este împărţit de fundaşul echipei Bayern, Philipp Lahm, şi Michael Ballack, care a revenit în Bundesliga la Bayer Leverkusen, şi care au salarii brute de 583.000 de euro pe lună.

Dintre antrenori, Louis van Gaal, antrenor la Bayern, primeşte 333.000 de euro pe lună, însă el este devansat în clasament de Felix Magath, care cumulează la Schalke 04 funcţiile de antrenor şi manager general şi are un salariu brut estimat la 458.000 de euro pe lună.

Potrivit Bild, gruparea Bayern Munchen alocă 90 de milioane de euro pe sezon pentru plata salariilor jucătorilor, fiind urmată în acest clasament de VfL Wolfsburg (70 milioane de euro) şi Schalke 04 (60 milioane de euro).

Echipa Bayern Munchen, campioana en-titre, a debutat cu victorie în noua ediţie a campionatului Germaniei, după ce s-a impus, vineri, scor 2-1, în meciul cu VfL Wolfsburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici