VIDEO  Frank Lampard, Julian Nagelsmann, Joachim Low şi Antonio Conte - doar câţiva dintre antrenorii fără echipă în prezent

Cele mai bune ligi de fotbal din Europa au ajuns la debutul în noul sezon, însă pe lista cu antrenori care au rămas fără echipă se află câteva nume cunoscute. Printre cele mai sonore sunt Frank Lampard, Julian Nagelsmann, Joachim Low şi Antonio Conte.

111 afișări
Imaginea articolului Frank Lampard, Julian Nagelsmann, Joachim Low şi Antonio Conte - doar câţiva dintre antrenorii fără echipă în prezent

Frank Lampard, Julian Nagelsmann, Joachim Low şi Antonio Conte - doar câţiva dintre antrenorii fără echipă în prezent

Dintre aceştia, Low este liber de contract de doi ani, iar numele său a fost vehiculat la mai multe echipe, atât de club cât şi naţionale. Până în acest moment nu a luat o decizie, iar o vacanţă pentru un antrenor de un asemenea nivel este ceva rar, astfel că preferă să se bucure din plin de perioada liberă şi să îşi încarce bateriile.

Cu toţii sunt însă antrenori cu o cotă bună la nivel continental, astfel că nu ar fi surprinzător să îi vedem pe banca unei noi grupări în noul sezon, mai ales dacă vreo echipă va avea un start de coşmar.

Antonio Conte negociază cu naţionala Mexicului

Antonio Conte a rămas liber de contract în primăvara lui 2023, după ce şi-a încheiat pe cale amiabilă înţelegerea cu Tottenham. Rezultatele slabe şi eliminarea din Champions League i-au fost fatale italianului, care este gata să revină. Presa internaţională a scris în ultimele zile că italianul se află în discuţii cu naţionala Mexicului, care îşi propune rezultate notabile în perioada următoare.

Nu ar fi o surpriză ca un antrenor cu o asemenea cotă să ajungă pe banca Mexicului. Avem deja exemplul lui Carlo Ancelotti, care va prelua naţionala Braziliei anul următor cu planuri măreţe: câştigarea Mondialului din 2026. Ca de obicei, Brazilia este din nou favorita numărul 1 la pariuri sportive pentru a câştiga World Cup - trofeu pe care îl caută încă din 2002, iar venirea lui Ancelotti va aduce cu siguranţă un plus. Mexicanii vor şi ei să copieze aceeaşi reţetă, motiv pentru care doresc un antrenor cu o cotă bună în Europa, iar Antonio Conte este una dintre variante.

Despre palmaresul lui Conte ca antrenor aproape că nici nu mai trebuie vorbit. A câştigat patru titluri în Serie A (trei cu Juventus şi unul cu Inter) şi unul în Premier League (cu Chelsea). Tot el mai are o finală pierdută de Europa League cu Inter Milano.

Frank Lampard a rămas liber după despărţirea de Chelsea

Frank Lampard a revenit la Chelsea în aprilie 2023 ca interimar, cu gândul să salveze un sezon deplorabil al londonezilor. În pofida investiţiilor masive, Chelsea a avut un parcurs mult sub aşteptări şi nici revenirea lui Lampard nu a salvat-o. Dimpotrivă, rezultatele parcă au fost şi mai slabe. Lampard a obţinut o singură victorie în 11 meciuri din Premier League şi despărţirea de el a fost firească. În primul interviu acordat după plecarea de la Chelsea, Lampard a spus că a găsit un vestiar plin de probleme. În orice caz, se poate spune că parcursul din primăvară i-a afectat CV-ul serios, din moment ce în ultima perioadă nu au mai apărut zvonuri despre numirea sa la vreo echipă.

Julian Nagelsmann ar putea reveni abia în 2024

Şi Julian Nagelsmann a avut ceva timp să se bucure de vacanţă după ce a fost pus pe liber de Bayern Munchen. Despărţirea s-a produs în luna aprilie, într-un moment în care bavarezii nu mergeau bine şi îi aşteptau meciuri importante. Nagelsmann s-a despărţit de Bayern cu un procentaj al victoriilor de 71.4%. Doar Pep Guardiola, Hansi Flick şi Carlo Ancelotti au avut un procentaj mai bun al punctelor câştigate în Bundesliga decât el. A rămas aşadar cu o cotă bună, motiv pentru care nu ar fi surprinzător să revină la o echipă de top. Presa internaţională a scris că este o variantă pentru banca lui Real Madrid din 2024, după ce Carlo Ancelotti va pleca la naţionala Braziliei.

Joachim Low şi-a luat o pauză lungă după cei aproape 15 ani la naţionala Germaniei

Joachim Low a plecat de la naţionala Germaniei în vara lui 2021. Eşecul din optimi cu Anglia a fost considerat un mare insucces, însă Low anunţase cu luni bune înainte că va părăsi naţionala la finalul Campionatului European. A avut un mandat de aproape 15 ani, fiind cel mai longeviv selecţioner din Europa. De atunci a fost o prezenţă discretă şi a dorit să se bucure de o vacanţă prelungită. Asta nu înseamnă că nu a prezentat interes pentru unele cluburi. În 2022 a avut o ofertă de la Fenerbahce, dar a refuzat-o. A fost şi pe lista naţionalei Braziliei în acest an, iar la un moment dat s-a zvonit că este dorit şi la naţionala Belgiei. Nu se ştie însă când ar putea reveni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici