Franţa boicotează ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Soci

Niciun ministru francez nu va participa vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralampice de la Soci, în semn de protest faţă de prezenţa militară rusă în Ucraina, a anunţat şeful diplomaţiei de la Paris, Laurent Fabius.

140 afișări
Imaginea articolului Franţa boicotează ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Soci

Franţa boicotează ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Soci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prezenţa miniştrilor francezi (la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice) ar fi nepotrivită", a declarat ministrul Fabius pentru postul de radio France Info, făcând referire la tensiunile internaţionale pe tema situaţiei din Ucraina. Şeful diplomaţiei de la Paris a reamintit că sportivii francezi vor participa la Jocurile Paralimpice de la Soci.

Ministrul delegat pentru persoanele cu dizabilităţi, Marie-Arlette Carlotti, a anunţat încă de miercuri că nu intenţionează să participe la ceremonia de la Soci.

Ministrul francez de Externe a mai afirmat că poziţia Parisului în această privinţă este "raţională" şi nu se pune problema să fie pedepsiţi sportivii. "S-au pregătit în condiţii foarte dificile pentru a fi prezenţi la Soci, este normal să participe la competiţii", a subliniat Fabius.

Statele Unite şi Norvegia au renunţat, la rândul lor, să trimită delegaţii oficiale la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de iarnă. De asemenea, premierul britanic, David Cameron, a anunţat că Guvernul de la Londra va boicota ceremonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici