Franţa întrerupe seria de victorii a Austriei şi obţine calificarea în semifinale la EHF Euro 2024

  • Franţa şi-a prelungit la şase meciuri seria de invincibilitate la Campionatul European de handbal masculin din Germania, cu o victorie muncită, 33-28 (15-16), în faţa neînvinsei echipe a Austriei.
  • Victoria aduce calificarea în semifinale pentru campioana olimpică în exerciţiu.
145 afișări
Imaginea articolului Franţa întrerupe seria de victorii a Austriei şi obţine calificarea în semifinale la EHF Euro 2024

Sursă foto: X/Equipes de France de Handball

Franţa vs Austria 33:28 (15:16)

Franţa a obţinut pentru a opta oară un loc în semifinale în istoria participărilor sale la EHF Euro, şi a treia în ultimele patru ediţii, reuşin în 2024 să obţină 5 victorii şi o remiză.

A fost a 70-a victorie a Franţei din istorie la EHF EURO, echipa lui Guillaume Gille devenind astfel a doua din istorie care atinge această bornă, după Spania.

Campioana olimpică în exerciţiu a devenit, de asemenea, prima echipă de la EHF EURO 2024 care a marcat 200 de goluri, având 204 goluri, cu opt mai multe decât Danemarca şi cu nouă mai multe decât Suedia.

Nikola Karabatic a dus bilanţul general la EHF EURO la 295 de goluri, iar interul dreapta Dika Mem a marcat şapte goluri şi a depăşit pragul de 100 de goluri în competiţie.

Franţa a întrerupt astfel cea mai lungă serie de invincibilitate a Austriei la EHF EURO, cinci meciuri la rând, prezenţa ei în semifinlă deăinzând acum de celelalte rezultate din Grupa I.

Handbaliştii din hexagon sunt pe primul loc în clasamentul grupei, cu opt puncte, şi pot fi devansaţi doar de Ungaria, dacă aceasta înregistrează două victorii în ultimele două meciuri

Dn Grupa 2 au obţinut deja calificarea în semifinale Danemarca şi Suedia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici