Franţa se impune în duelul istoric cu Anglia şi va juca semifinala cu Maroc

  • Confruntarea istorică dintre „Leii britanici” şi „Cocoşul galic”, din ultimul sfert de finală de la Campionatul Mondial din Qatar s-a încheiat sâmbătă seara cu calificarea Franţei, care a învins Anglia, în timp regulamentar, cu 2-1 (1-0).
  • Francezii se vor duela în penultimul act cu Maroc.
660 afișări
Imaginea articolului Franţa se impune în duelul istoric cu Anglia şi va juca semifinala cu Maroc

Franţa se impune în duelul istoric cu Anglia şi va juca semifinala cu Maroc

În primele 10 minute a plouat cu centrări în faţa ambelor porţi, contracarate cu succes de defensivele încă proaspete ale celor două combatante.

Jordan Pickford are prima intervenţie importantă în minutul 11, la lovitura periculoasă de cap a lui Giroud.

Deschiderea scorului nu vine de la Mbappe, Giroud sau Griezmann, ci de la tânărul Aurelien Tchouameni, care reuşeşte în minutul 17 un şut de la peste 20 de metri, foarte bine plasat lângă bara porţii lui Pickford (0-1).

Ocaziile se mută apoi la poarta lui Lloris, care intervine salvator în două rânduri, la şuturile lui Luke Shaw şi Harry Kane (min. 20 şi 22).

A doua jumătate a primei reprizese desfăşoară cu precădere la mijlocul terenului, tentativele de a ameninţa cele două porţi fiind bine contracarate.

Anglia revenit mai bine montată de la vestiare şi Jude Bellingham şi Harry Maguire ratează pe rând câte o ocazie, în primele 5 minute.

Britanicii egalează de la punctul cu var, în minutul 54, prin căpitanul Harry Kane, după faultul în careu al autorului primului gol francez, Tchouameni (1-1, min. 54).

Harry Maguire e foarte aproape de a prelua conducerea când lovitura sa de cap a şters bara porţii lui Lloris la exterior.

A venit din nou rândul lui Giroud să iasă la rampă. În primă fază şutul său din faţa porţii a fost blocat in extremis de Pickford, după care, golgheterul naţionalei franceze a venit perfect la întâlnirea cu balonul centrat de Griezmann şi a trimis cu capul în poarta engleză (1-2, min. 78).

Harry Kane devine antieroul engezilor, după ce ratează un nou penalty, executat neglijent, peste poartă, în minutul 81, irosind şansa de a egala şi a duce eventual meciul în prelungiri.

Ultima fază importantă a meciului le aparţine englezilor, lovitura liberă executată de Marcus Rashford trecând foarte puţin peste poarta lui Lloris.

Franţa a învins în cele din urmă cu 2-1 obţinând biletele pentru semifinala cu Maroc, ce va avea loc miercuri, 13 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici