CM 2022   Franţa trece de Polonia, cu o dublă a lui Mbappé şi aşteaptă Anglia în „sferturi” la Cupa Mondială

Echipa naţională a Franţei a obţinut duminică seara calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, pe stadionul Al Thumama, din Doha. „Cocoşii galici”au învins Polonia cu 3-1. Giroud a devenit cel mai bun marcator al naţionalei, iar Mbappé a reuşit o dublă.

416 afișări
Imaginea articolului Franţa trece de Polonia, cu o dublă a lui Mbappé şi aşteaptă Anglia în „sferturi” la Cupa Mondială

Franţa trece de Polonia, cu o dublă a lui Mbappé şi aşteaptă Anglia în „sferturi” la Cupa Mondială

Ambele echipe au început decise să marcheze, Varane şi Szymanski având rând pe rând şansa de a pune în pericol poarta adversă, în doar primele 5 minute de joc.

Tchouaméni şi Dembélé testează apoi vigilenţa lui Szczesny, cu un şut de la distanţă, reţinut cu uşurinţă de fiecare dată (min. 11 şi 17).

Robert Lewandowski e autorul primei execuţii periculoase a polonezilor la poarta lui Lloris, în minutul 20, şutul acestuia de la peste 20 de metri, trecând la un metru pe lângă poartă.

Jules Koundé îşi încearcă şi el norocul din afara careului, dar Szczesny e la post (min. 22).

În minutul 30 Antoine Griezmann recuperează şi îl lansează pe Ousmane Dembélé care centrează pe jos, la bara a doua, de unde Olivier Giroud a ratat cadrul porţii, fiind apoi semnalizat în offside.

Mbappe trece frumos de Matty Cash după care şutează la prima bară, de unde scoate spectaculos Szczesny.

Polonezii au o dublă şansă de a deschide scorul, în minutul 38. Un prim şut al lui Zielinsky fiind parat de Lloris. Mingea respinsă revine la Zielinky, acesta fiind blocat de Hernandez. Mingea ricoşează la Kaminsky, execuţia sa fiind respinsă de pe linia porţii de Varane.

Jules Koundé e pus de arbitru să renunţe la un lănţişor de la gât, pe fondul unei dominări temporare a francezilor.

O pasă excelentă a lui Mbappé îl lansează pe Giroud în marginea careului, la limita ofsaidului. Acesta a preluat, a controlat mingea, a pătruns puţin în suprafaţa de pedeapsă şi a trimis prin stânga lui Szczesny, în plasa laterală (1-0, min. 44).

Prima fază periculoasă a reprizei secunde îi aparţine lui Antoine Griezmann a cărui lovitură liberă este parată de Szczesny. Theo Hernandez recuperează la 20 de metri, dar şutul său trece pe lângă cadrul porţii.

În minutul 56 Krychowiak a fost la un pas de aitogol, după ce a deviat un şut de al lui Mbappé, dar mingea a trecut cu noroc pe lângă poartă.

Olivier Giroud marchează în minutul 57, din foarfecă, dar golul e anulat pentru un fault anterior al lui Varane.

Mbappé a majorat scorul la 2-0, în minutul 74, cu un şut sub bară din marginea careului, sub privirile suspect de pasive ale fundaşilor polonezi.

Kylian Mbappé devine astfel primul jucător din istorie care înscrie 8 goluri la Cupa Mondială înainte de a împlini 24 de ani.

Francezul nu se opreşte însă aici, el reuşind să marcheze o dublă, pentru 3-0, în minutul 90+1, cu un şut din aproximativ aceeaşi poziţie, dar la colţul opus. Pentru Mbappé a fost al 33-lea gol pentru naţională, în 63 de selecţii.

Meciul s-a încheiat cu golul lui Lewandowski, din penalty, reuşit din a doua încercare, în al 9-lea minut suplimentar de joc.

Franţa obţine calificarea în sferturile de finală şi îşi aşteaptă adversara ce a fi stabilită duminică seara, în confruntarea dintre Anglia şi Senegal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici