Fratele lui Lewis Hamilton va debuta ca pilot de curse

Nicolas Hamilton, care suferă de paralizie cerebrală parţială, doreşte să calce pe urmele fratelui său, Lewis, campion mondial de Formula 1 în 2008, urmând să ia starul în premieră într-o cursă auto la Cupa Renault Clio, ce va avea loc pe circuitul Brands Hatch, la începutul lunii aprilie.

37 afișări
Imaginea articolului Fratele lui Lewis Hamilton va debuta ca pilot de curse

Lewis Hamilton, campion mondial de Formula 1 în 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tânărul de 19 ani a obţinut, săptămâna trecută, licenţa de pilot National B şi a efectuat deja o serie de teste. El spune că iubeşte automobilismul de mic şi că este inspirat de fratele său. "Iubesc automobilismul de mic şi văzându-l pe fratele meu cum evoluează am decis să concurez şi eu. Ştiu că nu este o încercare uşoară, dar sper că făcând acest lucru să-i inspir, la rândul meu, pe alţii care au de luptat cu provocările vieţii", a spus Nicolas.

Tatăl celor doi, Anthony Hamilton, consideră normală hotărârea lui Nicolas de a concura în cursele de automobilism. "Nicolas a urmărit de mic cariera fratelui său şi este normal să dorească să concureze el însuşi. Cupa Reanult Clio este o extraordinară rampă de lansare, are o mare expunere TV şi sunt sigur că va fi foarte agreabil pentru el", a declarat Hamilton senior.

Lewis Hamilton este foarte apropiat de fratele său, iar Nicolas este o prezenţă obişnuită în paddock-ul F1, însoţindu-l pe pilotul de la McLaren-Mercedes la majoritatea Grand Prix-urilor.

Până acum, Nicolas s-a acomodat cu pilotajul pe jocuri video şi conducând machete telecomandate. Lewis povesteşte că este învins frecvent de fratele său când cei doi concurează "virtual".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici