Fraţii Maior debutează în Campionatul Mondial de Raliuri

Campionii europeni de juniori, Norbert Maior şi Francesca Maior, vor debuta în Campionatul Mondial de Raliuri WRC, odată cu startul sezonului 2024, programat să înceapă, joi, cu Raliul Suediei.

215 afișări
Imaginea articolului Fraţii Maior debutează în Campionatul Mondial de Raliuri

Fraţii Maior debutează în Campionatul Mondial de Raliuri

Datorită titlului continental, Norbert Maior a primit ca premiu un sezon complet în competiţia supremă dedicată juniorilor din raliuri. Astfel, cu sora sa mai mică, Francesca, în postura de copilot, acesta va concura în tot sezonul de juniori, etapele urmând să se desfăşoare în Suedia, Croaţia, Italia, Finlanda şi Grecia.

Etapa din Scandinavia se va desfăşura pe o lungime de 300 de kilometri de-a lungul a 18 probe speciale şi 4 zile de concurs, iar suprafaţa de concurs va fi acoperită cu zăpadă şi gheaţă, o adevărată provocare pentru echipajul tricolor de la Napoca Rally Academy.

„Trebuie să recunoaştem că debutul nostru în Mondial începe cu o adevărată provocare. Nu doar o suprafaţă unde noi nu avem experienţă, dar mai mulţi kilometri de concurs, o maşină nouă şi o concurenţă acerbă. Cu toate astea, suntem emoţionaţi şi încrezători în şansele noastre, vrem să ducem steagul României cu mândrie la final”, a spus Norbert Maior.

Echipajul românesc va puncta în clasamentul Junior WRC, acolo unde sunt înscrise 19 echipaje internaţionale, un adevărat record de la lansarea acestei comoetiţii în cadrul Campionatului Mondial. Ford Fiesta Rally3 va fi modelul pe care vor concura juniorii în acest an.

Cei doi fraţi sunt susţinuţi în Suedia şi de colegul lor de echipă, Simone Tempestini, care devenea în 2016 primul român campion mondial la raliuri, tot în divizia dedicată juniorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici