FRF a decis creşterea numărului jucătorilor formaţi la nivel naţional în meciurile din Liga 1

Comitetul Executiv al FRF a decis, marţi, creşterea numărului jucătorilor formaţi la nivel naţional în meciurile din Liga 1.

540 afișări
Imaginea articolului FRF a decis creşterea numărului jucătorilor formaţi la nivel naţional în meciurile din Liga 1

FRF a decis creşterea numărului jucătorilor formaţi la nivel naţional în meciurile din Liga 1

Potrivit unui comunicat al FRF, începând cu sezonul 2024-2025, echipele care beneficiază de sume cu titlu de plăţi de solidaritate din partea UEFA (cluburi din Liga 1 şi Liga 2 ale căror academii de copii şi juniori au fost clasate în primele 20 de academii în procesul de clasificare) au obligaţia să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru echipa naţională (dintre aceştia minimum un jucător U21, la nivelul Ligii 1).

În situaţia nerespectării acesti condiţii, cluburile vor fi sancţionate cu o penalitate egală cu valoarea sumei reprezentând plata de solidaritate UEFA.

Sumele obţinute ca urmare a aplicării eventualelor sancţiuni vor fi împărţite în mod egal primelor 3 cel mai bine situate echipe în clasamentul Ligii 1 care au îndeplinit condiţia privind numărul minim de jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru echipa naţională, şi ale căror academii se regăsesc în lista primelor 20 de academii ale cluburilor profesioniste conform clasificării academiilor de copii şi juniori.

De asemenea, potrivit FRF, din sezonul 2025-2026, echipele din Liga 1 au obligaţia să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor minimum 6 jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru echipa naţională (dintre aceştia minimum un jucător U21).

„În situaţia nerespectării condiţiei de mai sus (indiferent de numărul de meciuri la care aceasta nu este respectată), clubul în culpă va fi sancţionat cu o penalitate egală cu valoarea sumei reprezentând plata de solidaritate UEFA ce revine unui club în anul respectiv. Pentru evitarea oricărui dubiu, sancţiunea se va aplica cluburilor participante în Liga 1 în culpă, indiferent dacă sunt sau nu îndreptăţite să primească sume cu titlu de plată de solidaritate din partea UEFA. Sumele obţinute ca urmare a aplicării sancţiunii mai sus amintite vor fi împărţite în mod egal primelor 3 cel mai bine situate echipe în clasamentul Ligii 1 care au îndeplinit condiţia mai sus amintită cu privire la utilizarea numărului minim de jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru echipa naţională, şi ale căror academii se regăsesc în lista primelor 20 de academii ale cluburilor profesioniste conform clasificării academiilor de copii şi juniori”, se arată în comunicat.

FRF precizează că sancţiunea pentru neutilizarea unui jucător U21 format la nivel naţional, eligibil pentru echipa naţională pe întreaga durată a unui joc din cadrul Ligii 1 nu se modifică, respectiv clubul în culpă urmând a fi sancţionat cu pierderea jocului prin forfait.

De asemenea, vor fi consideraţi ca fiind formaţi la nivel naţional şi jucătorii de naţionalitate română, indiferent de data legitimării la un club din România şi/sau de durata participării la competiţiile fotbalistice din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
frf,
jucători,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici