FRF a încercat să ajute Timişoara

Directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a declarat, miercuri, că i-a atenţionat pe conducătorii FC Timişoara, când au schimbat culoarea echipamentului, de faptul că movul seamănă foarte mult cu violetul şi că vor fi probleme la FIFA, însă aceştia nu l-au ascultat.

14 afișări
Imaginea articolului FRF a încercat să ajute Timişoara

Directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Clubul din Timişoara s-a prezentat în data de 4 (n.r. - august, 2008) la Bucureşti. Am preluat echipamentul, am încercat să le spunem că nu este în regulă, dar din păcate n-am avut cu cine să discutăm. În data de 5 august, am trimis echipamentul complet către FIFA. Din acest punct de vedere, eu mi-am dus mandatul până la sfârşit, un mandat pe care Comitetul Executiv mi l-a acordat. Le-am explicat celor de la Timişoara că movul se aseamănă foarte mult cu violetul şi că sunt probleme, dar nu am avut cu cine", a explicat directorul FRF.

Prunea a arătat că şi în privinţa echipamentului pentru participarea în cupele europene au fost probleme. "Mai mult decât atât, echipamentul pentru participarea în cupele europene, cel galben-negru, avea stema clubului în culorile alb-violet, precum şi sigla cu «Poli patria noastră». Am stat o zi întreagă să-i conving pe cei de la Timişoara, şi lucrul acesta ar fi avut urmări foarte grave dacă nu ne-am fi dus la croitorie să scoatem acea stemă. FIFA a luat punctele pe baza echipamentului, a site-ului şi a culorilor şi nu din cauza numelui şi a palmaresului", a subliniat Prunea.

Oficialul federaţiei l-a contrazis pe preşedintele Dumitru Dragomir care afirmase că FRF a trimis la FIFA o fotografie neştampilată a noului echipament al echipei FC Timişoara. Prunea a declarat că oficialii clubului timişorean au fost informaţi în scris să trimită echipamentul oficial, până la data de 4 august, sub rezerva sancţionării clubului "în conformitate cu dispoziţiile statutului şi regulamentelor FRF".

Florin Prunea a precizat că FRF a încercat să ajute gruparea timişoreană. "FRF a încercat să ajute Timişoara, dar dacă ei nu s-au ocupat?! De când a început domnul Iancu să se ocupe de acest caz, s-a văzut. Timişoara merită în primul rând să-şi primească punctele, pentru că suporterii, jucătorii şi antrenorii şi-au făcut treaba, dar, din păcate pentru ei, alţii nu şi-au făcut-o. Vinovate sunt părţile care s-au ocupat de acest caz, pentru că e inacceptabil faptul că Timişoara a intrat pe mâna lui Zambon. Poate să spună cineva că am ceva cu Timişoara, când 16 jucători au fost declaraţi liberi de contract, fără sumă de transfer, când eram împreună cu Ionuţ Lupescu la AFAN?", a completat Prunea.

La începutul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF să penalizeze cu şase puncte echipa FC Timişoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara. Comitetul Executiv al FRF a decis punerea în aplicare a deciziei FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara pentru neexecutarea punctului 3 din hotărârea TAS, pronunţată la 25 aprilie 2008, în cazul palmaresului grupării Politehnica. Punctul trei al hotărârii TAS din 25 aprilie 2008 se referă la schimbarea culorilor clubului de către FC Timişoara, astfel încât acestea să nu mai includă culoarea violet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici