FRF despre incidentul de la Cluj: Dacă s-ar fi întâmplat, ar fi într-adevăr o atitudine reprobabilă

Federaţia Română de Fotbal a precizat, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că ar fi un gest "reprobabil" ca jucători din naţionala României să înjure şi să arunce cu pietre în reprezentanţii mass-media, însă subliniază că incidentul nu a fost confirmat de delegaţia "tricolorilor".

18 afișări
Imaginea articolului FRF despre incidentul de la Cluj: Dacă s-ar fi întâmplat, ar fi într-adevăr o atitudine reprobabilă

FRF despre incidentul de la Cluj: Dacă s-ar fi întâmplat, ar fi într-adevăr o atitudine reprobabilă

Jucătorii Bogdan Lobonţ şi Gabriel Tamaş au arunctat cu pietre şi i-au înjurat pe ziariştii care îi însoţeau pe componenţii naţionalei în timp ce se plimbau în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, înaintea meciului cu Lituania, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

Componenţii naţionalei României au ieşit, sâmbătă, înainte de prânz, la o plimbare în Grădina Botanică din Cluj Napoca, unii dintre ei arătându-se iritaţi de prezenţa reprezentanţilor mass-media. Dinamoviştii Lobonţ şi Tamaş şi antrenorul cu portarii Gabriel Boldici au fost extrem de nervoşi când i-au văzut pe jurnalişti, reproşându-le acestora, pe un ton injurios, că îi filmează şi fotografiază.

Federaţia Română de Fotbal a reacţionat printr-un comunicat, postat pe site-ul oficial prin care pune susţine că dacă evenimentele s-au produs aşa cum s-a relatat în presă, gestul fotbaliştilor este unul reprobabil. Redăm integral comunicatul FRF:

"În legătură cu unele informaţii apărute azi, 6 septembrie a.c., atât pe site-urile cotidianelor noastre de sport, cât şi la unele posturi de televiziune, conform cărora jucătorii Bogdan Lobonţ, Gabriel Tamaş şi Cristian Săpunaru ar fi înjurat ziariştii prezenţi la plimbarea naţionalei României prin Grădina Botanică din Cluj, aruncând, apoi, cu pietre în ei, dorim să facem câteva precizări.

Acestea sunt menite să descrie tabloul real al celor întâmplate în cursul acestei dimineţi.

În primul rând, deşi nu era programată nicio activitate de presă, jurnaliştii - în speţă, cameramanii televiziunilor prezente la Cluj -, în momentul plecării fotbaliştilor de la hotel spre Grădina Botanică, s-au postat, pentru a filma, efectiv la un metru de uşa autocarului (deşi, evident, calitatea imaginilor n-ar fi avut câtuşi de puţin de suferit dacă respectivii cameramani ar fi păstrat o distanţă decentă), împiedicând deplasarea jucătorilor.

În al doilea rând, respectând nefericita tradiţie dinaintea fiecărui meci al tricolorilor (acasă sau în deplasare), autocarul echipei naţionale a fost în permanenţă urmărit, în drumul său spre Grădina Botanică, de şase-şapte automobile, pline cu reporteri şi cameramani.

Facem menţiunea, pe care o considerăm foarte importantă, că jucătorii echipei naţionale aveau programată această plimbare prin Grădina Botanică, pentru a beneficia de câteva momente de relaxare înaintea unui joc atât de important, cum este cel care marchează debutul în campania de calificare la o Cupă Mondială.

Toate acestea au culminat cu intrarea jucătorilor pe poarta Grădinii Botanice, când, efectiv, printre fotbalişti s-au interpus aproximativ 15 ziarişti (cameramani, reporteri, redactori şi, chiar, şoferii automobilelor menţionate mai sus).

Faptul relatat de jurnalişti, cum că jucătorii i-au înjurat şi că ar fi aruncat cu pietre în direcţia acestora, dacă s-ar fi întâmplat, ar fi, într-adevăr o atitudine reprobabilă. Numai că aceste fapte (repetăm: relatate de ziarişti) nu au fost confirmate.

În final, Departamentul Presă şi Relaţii Publice al FRF face precizarea clară şi fermă că această permanentă atitudine a unor reprezentanţi ai mass-media, de a hărţui jucătorii echipei naţionale, nu este nicidecum conformă cu normalitatea unei activităţi de presă, nici cu respectul faţă de jucători, acelaşi pe care presa îl pretinde din partea tricolorilor".

Partida România - Lituania, din prima etapă a grupei a 7-a de calificare la CM-2010, va avea loc sâmbătă, de la ora 21.00, la Cluj-Napoca, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici