FRF: Doar 4-5 cluburi îndeplinesc acum criteriile de licenţiere

Reprezentanţii FRF au prezentat, miercuri, la întâlnirea cu şefii cluburilor din Liga I, o situaţie a procesului de licenţiere conform căreia doar patru-cinci grupări din primul eşalon îndeplinesc în totalitate criteriile impuse de manualul de licenţiere, informează site-ul oficial al LPF.

128 afișări
Imaginea articolului FRF: Doar 4-5 cluburi îndeplinesc acum criteriile de licenţiere

FRF: Doar 4-5 cluburi îndeplinesc acum criteriile de licenţiere (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

La seminarul având ca temă "Licenţierea cluburilor din Liga I", care a avut loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, reprezentanţii cluburilor din Liga I, cu majoritate de voturi (cluburile Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Astra s-au abţinut), au decis să solicite Federaţiei Române de Fotbal demararea unei corespondenţe cu UEFA în vederea renunţării la condiţia licenţierii pentru participarea la Campionatul Naţional Liga 1 cu aplicare pentru ediţia de campionat 2014/2015, urmând ca licenţierea să se desfăşoare numai pentru cluburile participante în competiţiile europene.

Măsura suspendării obligativităţii deţinerii licenţei pentru participarea în Liga I se aplică doar pentru ediţia de campionat 2014/2015, cu condiţia aprobării ei de către UEFA şi Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal.

Totodată, LPF precizează că grupările din Liga I care vor participa în sezonul 2014/2015 în competiţiile organizate de UEFA trebuie să îndeplinească toate criteriile de licenţiere prevăzute în Regulamentul Naţional de Licenţiere a Cluburilor - ediţia 2013, inclusiv condiţiile prevăzute la criteriul financiar;

"Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, îşi exprimă ataşamentul faţă de existenţa unor condiţii minime de participare în Campionatul Naţional al Ligii I, printre care şi existenţa unor garanţii pentru executarea obligaţiilor financiare asumate de cluburile din Liga I faţă de celelalte cluburi de fotbal din România şi faţă de jucătorii de fotbal, principalii protagonişti ai spectacolului sportiv. În acest sens, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal care va avea loc în ziua de 8 aprilie 2014, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal va propune adoptarea unor măsuri care să asigure protejarea intereselor financiare şi sportive ale tuturor cluburilor din Liga I. Totodată, Gino Iorgulescu este conştient de beneficiile aduse fotbalului românesc de procesul de licenţiere şi speră că, în situaţia în care UEFA şi Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal vor aproba solicitarea de suspendare a condiţiei licenţierii pentru participarea la Campionatul Naţional Liga I, ediţia 2014/2015 venită din partea majorităţii cluburilor din Liga I, această măsură să fie una temporară şi de scurtă durată, urmând ca în sezonul competiţional 2015/2016 procesul de licenţiere să fie reluat", se mai arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

La seminarul organizat la sediul LPF au participat preşedintele FRF Răzvan Burleanu, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, directorul departamentului de licenţiere din FRF, Viorel Duru, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, secretarul general al LPF, Justin Ştefan, vicepreşedintele LPF, Robert Pongracz şi reprezentanţii tuturor cluburilor din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici