FRF i-a retras lui Dinamo licenţa de participare în Liga Europa

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a admis, miercuri, cererea directorului Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, şi a retras licenţa clubului Dinamo 1948 SA pentru participarea în competiţiile de club UEFA în sezonul 2014-2015, informează site-ul oficial al FRF.

536 afișări
Imaginea articolului FRF i-a retras lui Dinamo licenţa de participare în Liga Europa

FRF i-a retras lui Dinamo licenţa de participare în Liga Europa (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Dinamo poate face apel la această decizie în termen de cinci zile.

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a înaintat un raport Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor în care a propus retragerea dreptului de participare în cupele europene, sezonul 2014/2015, a FC Dinamo, club care a cerut intrarea în insolvenţă.

Pe data de 30 mai 2014, termenul limită stabilit de UEFA, FRF va transmite lista cluburilor care au obţinut licenţa de participare în competiţiile europene, sezonul 2014/2015.

FC Dinamo a depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat cu numărul 16020/3/2014 în numele societăţii FC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal din Liga I. Instanţa va analiza cererea FC Dinamo la 28 mai şi în cazul în care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urmă va întocmi tabelul preliminar de creanţe până la un termen stabilit de Tribunalul Bucureşti.

FC Dinamo este al şaselea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Având 56 de puncte după 33 de etape disputate, formaţia condusă de Flavius Stoican va ocupa poziţia a patra în clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care i-ar permite să participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediţia 2014-2015. Următoarea echipă în clasament care deţine licenţă pentru cupele europene este CFR Cluj, acum pe poziţia a cincea, cu 51 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici