FRF: Liga de Tineret se reia în această săptămână

  • După o pauză de trei luni, Liga de Tineret revine în această săptămână cu primele meciuri din 2024 pentru generaţiile de jucători U18.
  • Miercuri au loc primele partide ale returului în cele două serii, anunţă FRF.
48 afișări
Imaginea articolului FRF: Liga de Tineret se reia în această săptămână

FRF: Liga de Tineret se reia în această săptămână

Primele meciuri reprezintă startul returului în cele două serii, adică ultimele cinci etape în care formaţiile angrenate în play-off pot lupta pentru un loc în semifinalele competiţiei.

Până la reluarea campionatelor de tineret însă, în ultimele două săptămâni au avut loc ultimele două etape din grupele Cupei de Tineret şi Elită, fiind stabilite echipele calificate în următoarea fază a competiţiei.

Seria de Est este condusă de Farul, constănţenii pierzând însă din turaţie în acest play-off, înregistrând trei victorii şi două eşecuri, după ce au încheiat sezonul regular cu 11 victorii în 11 partide. Avansul Farului faţă de locul secund este de 5 puncte, iar faţă de locul al treilea de 11 puncte, cu 5 etape înainte de final. Practic, dacă Farul se impune la Chiajna, ultima clasată din serie, iar CSA Steaua nu câştigă meciul cu FCSB, atunci constănţenii obţin matematic calificarea în semifinalele competiţiei.

Un eventual succes al celor de la CSA Steaua ar face returul play-off-ului mult mai disputat, distanţa dintre aceştia şi FCSB urmând să fie de doar 3 puncte, cu patru etape rămase de disputat. Ar putea profita de un eventual succes al formaţiei din Ghencea şi Rapid (29p.), dar şi Sport Team (28p.), ocupantele locurilor 4 şi 5. Cele două se întâlnesc în această etapă, Sport Team impunându-se în turul play-off-ului chiar pe terenul giuleştenilor, scor 2-1.

În Seria de Vest, ecuaţia calificării în semifinale e departe de a fi rezolvată, locurile 2-5 fiind despărţite de doar 3 puncte. Craiova pare să fie totuşi cu un picior în semifinale, având un avans de 8 puncte faţă de locul secund, ocupat de Universitatea Cluj şi de 10 puncte faţă de ocupanta locului trei. În startul returului, Universitatea Craiova va juca pe terenul Ripensiei Timişoara, ocupanta ultimului loc din play-off.

Universitatea Cluj urmăreşte să obţină toate punctele din confruntarea cu ACS Kids Tâmpa Braşov pentru a-şi consolida poziţia secundă în clasament, iar, posibil cel mai echilibrat duel din această rundă, cel dintre Politehnica Timişoara şi AFK Csikszereda, echipe aflate la egalitate de puncte în clasament, 29, poate da o candidată certă pentru poziţia a doua în clasament în etapele rămase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici