FRF: Regula U21 se modifică pentru creşterea investiţiilor în academii

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a aprobat, duminică, noi modificări la regula U21, aplicabile începând cu sezonul 2021/2022 al Ligii 1.

118 afișări
Imaginea articolului FRF: Regula U21 se modifică pentru creşterea investiţiilor în academii

FRF: Regula U21 se modifică pentru creşterea investiţiilor în academii

Potrivit FRF, începând din sezonul viitor, cluburile au obligativitatea de a avea în permanenţă pe teren un jucător U21.

În acelaşi timp, Federaţia a introdus un plafon financiar minim de investiţii în academii în următorii 3 ani: din 2022 minimum 5% din venituri, din 2023 procentul creşte la 6,5%, iar din 2024 procentul să ajungă la 7,5%.

„Creşte punctajul pe clasificarea academiei pentru obţinerea licenţei de participare în Liga 1, de la 60 la 75 de puncte, în următoarele condiţii: Dacă nu se îndeplineşte baremul de 60 de puncte, se păstrează refuzarea licenţei. În cazul cluburilor care nu ating 75 de puncte, vor primi o amendă de 100.000 lei. Va fi creat un fond special, iar banii vor fi redistribuiţi în mod egal cluburilor din Liga Elitelor U19 şi U17 care nu au fost amendate”, a mai transmis FRF.

De asemenea, Federaţia a anunţat că se introduc criterii de transparenţă financiară şi auditare a cheltuielilor la nivelul academiilor. Astfel, toate cluburile care doresc să evolueze în Liga 1, din 2022 trebuie să realizeze un audit al cheltuielilor şi să publice rezultatele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
frf,
regula,
u21

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici