FRF s-a adresat FIFA pentru reglementarea situaţiei jucătorilor din Ucraina

Având în vedere escaladarea situaţiei din Ucraina, Federaţia Română de Fotbal a transmis o scrisoare preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, cu propuneri referitoare la situaţia fotbaliştilor legitimaţi la echipele din Ucraina, care nu-şi pot desfăşura activitatea, informează frf.ro.

185 afișări
Imaginea articolului FRF s-a adresat FIFA pentru reglementarea situaţiei jucătorilor din Ucraina

FRF s-a adresat FIFA pentru reglementarea situaţiei jucătorilor din Ucraina

Având în vedere faptul că activitatea cluburilor din Ucraina a fost suspendată, fotbaliştii neputându-se antrena în această perioadă şi faptul că străinii au părăsit în mare parte deja ţara, Federaţia Română de Fotbal a înaintat un set de propuneri către FIFA, în general în ceea ce priveşte posibilitatea acestora de a-şi putea continua activitatea la alte cluburi, fără sancţiuni pentru acestea sau pentru fotbalişti.

Propunerea FRF se referă atât la seniori, cât şi la juniori, mai ales în contextul în care foarte mulţi copii din Ucraina s-au refugiat în alte ţări, iar numărul acestora din urmă este aşteptat să crească în perioada imediat următoare.

Preşedintele FRF a propus un set clar de măsuri, modificări de regulament pe o perioadă determinată, de cel puţin până la finalul sezonului în curs. Bineînţeles, toţi jucătorii, juniori sau seniori, amatori sau profesionişti, vor putea fi rechemaţi de cluburile ucrainene când activitatea fotbalistică din ţara vecină se va putea relua.

„Cu toţii trecem prin vremuri tulburi şi gândurile noastre sunt la victimele conflictului sângeros din Ucraina. În acelaşi timp, căutăm soluţii care să-i ajute, folosind valorile şi principiile fotbalului.

Indiferent de sancţiunile impuse Rusiei, este foarte bine cunoscut faptul că în întreaga lume sportul, în general, şi fotbalul, în special, aduce o valoare adăugată importantă ca instrument de incluziune, coeziune socială, protecţie socială, egalitate şi rezilienţă şi construirea păcii.

Ţinând cont, de asemenea, de faptul că fotbalul în Ucraina este cel mai popular sport, comunitatea fotbalului trebuie să depună toate eforturile şi să ia toate măsurile necesare pentru a-i ajuta pe jucătorii ucraineni refugiaţi care sunt legitimaţi la cluburi din Ucraina să-şi continue activitatea fotbalistică în perioada următoare” a fost mesajul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, către FIFA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici