Froch se consideră cel mai bun pugilist britanic la supermijlocie din toate timpurile

Pugilistul britanic Carl Froch a declarat că după victoria obţinută, sâmbătă seară, în meciul cu Lucian Bute, că performanţele sale le eclipsează pe cele ale conaţionalilor săi care au luptat de-a lungul vremii la supermijlocie, Joe Calzaghe, Chris Eubank şi Nigel Benn.

374 afișări
Imaginea articolului Froch se consideră cel mai bun pugilist britanic la supermijlocie din toate timpurile

Froch se consideră cel mai bun pugilist britanic la supermijlocie din toate timpurile (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Froch a devenit, sâmbătă noapte, pentru a treia oară campion mondial după ce l-a învins pe Lucian Bute într-o partidă contând pentru titlul IBF, informează BBC.

"Dacă mă întrebi cum mă compar cu ei, ţi-aş spune că i-am eclipsat, i-am depăşit. Atât e de simplu. Am avut parte de opt meciuri tari, toate pentru titluri mondiale. Trebuie să fiu pus la acelaşi nivel cu ceilalţi pugilişti mari din categorie. Când lumea se va uita în urmă la cariera mea vreau să spună că sunt un boxer care s-a luptat cu toată lumea: «Carl Froch este o legendă şi atât de mult îl respectăm»", a spus Froch.

Joe Calzaghe a oprit seria de partide fără înfrângere a lui Chris Eubank în 1997, iar până la retragerea sa din 2009 a disputat 46 de meciuri în care nu a pierdut nicio partidă.

Totuşi, Froch (34 de ani) susţine că nu este neapărat un boxer mai bun decât Calzaghe sau Eubank, însă a scos în evidenţă realizările sportive.

"Sunt un mare fan al lui Chris Eubank, dar dacă e să compari adversarii pe care i-a avut el cu cei împotriva cărora am luptat eu, el nici măcar nu se aproprie", a explicat Froch.

Carl Froch susţine, de asemenea, că victoria sa împotriva lui Bute nu se compară cu cea obţinută de Calzaghe împotriva lui Jeff Lacy în 2006, care era de asemenea favorit după ce venea din postura de deţinător al titlului IBF.

"Nu vreau să îi iau din merite lui Joe Calzaghe, dar Jeff Lacy era foarte supra-apreciat. Jermain Taylor s-a folosit de Jeff Lacy pentru un meci de pregătire înainte să mă întâlnească pe mine, iar el nici măcar nu a prins gongul de final în faţa mea. Jeff Lacy nu a putut evolua la un nivel ridicat, iar Joe Calzaghe a arătat cine era de fapt acest Lacy. În schimb, Lucian Bute este un mare boxer, era neînvins în 30 de partide şi avea 24 de victorii prin knockout. Voi intra în cărţile de istorie şi lumea îşi va aminti de mine întotdeauna, nu cum s-a întâmplat cu alţi luptători, care s-au retras neînvinşi. Cifra zero din dreptul înfrângerilor nu reprezintă nimic. Într-o singură luptă am trecut de la momentul în care mă puteam retrage la cel de om al zilei, cel mai bun dintre toţi. Dar ştiam asta deja", a adăugat Froch.

Pe de altă parte, Froch a confirmat că promotorul său Eddie Hearn a fost sfătuit de pugilistul danez Mikkel Kessler să negocieze termenii unei partide la finalul anului. "Mikkel Kessler (n.r. - care l-a învins pe Froch în 2010) este un adversar pe care vreau să îl am. Eu şi Kessler putem să le oferim fanilor ceea ce îşi doresc. Kessler m-a sunat duminică să mă felicite, i-am readus aminte să luptăm din nou, iar el a fost de acord. El ştie că e un meci mare, benefic din punct de vedere financiar, iar dacă va câştiga va ajunge sus, lângă cei mai buni din toate timpurile. Mama va fi devastată, tot timpul îmi spune «Nu lupta cu Mikkel, este un bărbat prea drăguţ, îmi place de el»", a precizat Froch.

Pugilistul Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Nottingham, în care românul şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici