Furnizorul tehnologiei VAR explică de ce s-a anulat greşit un gol la meciul FCSB – Farul Constanţa

În urma meciului de fotbal FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 şi a discuţiei cu arbitrul VAR, Comisia Centrală a Arbitrilor a solicitat furnizorului de tehnologie VAR explicaţii privind faza în urma căreia echipei Farul Constanţa i-a fost anulat un gol pe motiv de ofsaid, informează frf.ro.

520 afișări
Imaginea articolului Furnizorul tehnologiei VAR explică de ce s-a anulat greşit un gol la meciul FCSB – Farul Constanţa

Furnizorul tehnologiei VAR explică de ce s-a anulat greşit un gol la meciul FCSB – Farul Constanţa

În partida de luni seara, Farul Constanţa a marcat în minutul 58, prin Louis Munteanu, un gol, din faţa porţii, care putea fi golul egalizator, după ce FCSB deschisese scorul cu 3 minute în urmă. Golul a fost anulat după aproximativ 7 minute de analiză VAR.

Arbitrul VAR al partidei a transmis Comisiei Centrale a Arbitrilor că faza respectivă a fost analizată în meci de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat prezentat şi pe transmisiunea partidei. Motiv pentru care, în ciuda faptului că distanţa între atacant şi ultimul apărător părea prea mare, a fost validată decizia de ofsaid generată de sistemul VAR.

Ca urmare a distanţelor neveridice (valori reieşite din trasarea liniilor şi poziţiile observate cu ochiul liber), CCA a solicitat un punct de vedere din partea operatorilor pentru lămurirea situaţiei.

Reprezentanţii furnizorului de tehnologie VAR au transmis o informare oficială pe adresa CCA:

„La meciul FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 a existat o situaţie de analiză a unei posibile poziţii afară din joc, soluţionată greşit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete. Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariţia unor denaturări ale distanţelor dintre jucătorii implicaţi în analiza fazei suspecte de ofsaid.

Operatorul de reluări a utilizat greşit procedura numită triangulaţie, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer şi, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menţionat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obişnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, şi pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat eronat.

Pentru greşeala din meci operatorul de reluări a fost sancţionat şi reţinut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici