Gabriel Tamaş, desemnat printre cei mai buni jucători ai echipei WBA în partida cu Newcastle

Fundaşul român al echipei West Bromwich Albion (WBA), Gabriel Tamaş, a fost desemnat, marţi, de către presa britanică, printre cei mai buni jucători ai partidei pe care formaţia sa a încheiat-o la egalitate, în deplasare, în compania liderului din Championship, Newcastle United.

18 afișări
Imaginea articolului Gabriel Tamaş, desemnat printre cei mai buni jucători ai echipei WBA în partida cu Newcastle

Gabriel Tamaş, desemnat printre cei mai buni jucători ai echipei WBA în partida cu Newcastle (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

Cotidianul Birmingham Mail i-a acordat lui Tamaş nota 8 pentru prestaţia din meciul cu Newcastle United, aceeaşi notă fiind primită şi de către mijlocaşul Mulumbu şi atacantul Bednar. Cel mai bun jucător al formaţiei pregătite de italianul Roberto di Mateo a fost considerat mijlocaşul dreapta Dorrans, care a primit nota 9.

"Tamaş s-a duelat cu Ameobi, fundaşul român primind şi un cartonaş galben în minutul 18. Tamaş a fost norocos scăpând fără avertisment după două tacklinguri făcute din spate", a notat Birmingham Mail.

Siteul chroniclelive.co.uk notează că Tamaş a avut noroc că arbitrul Taylor nu a acordat lovitură de pedeapsă în prelungirile partidei după ce l-a împiedicat pe mijlocaşul Gutierrez să ajungă la o minge în urma unei lovituri de colţ.

Fansonline.net apreciază că Tamaş şi-a arătat calităţile ofensive în finalul primei reprize, când şutul său de la aproximativ 35 de metri a fost respins în corner de portarul Harper.

Fundaşul central român al echipei West Bromwich Albion, Gabriel Tamaş, a fost titular în partida pe care formaţia sa a încheiat-o la egalitate, scor 2-2 (1-1), în compania grupării Newcasle United, într-un meci contând pentru etapa a XXVI-a a Ligii a II-a engleze, Championship.

Tamaş a primit un cartonaş galben în minutul 19 al partidei. Presa din Anglia notează că duelul "de inteligenţă şi forţă" dintre fundaşul român şi atacantul nigerian al celor de la Newscasle, Foluwashola Ameobi, s-a soldat până la urmă cu un cartonaş galben pentru Tamaş. Fostul dinamovist l-a oprit dintr-o acţiune periculoasă, în prima repriză, şi pe celălalt atacant al echipei Newcasle, Peter Lovenkrands.

Tamaş a avut şi o ocazie de a marca, în finalul primei reprize, dar portarul Harper a respins peste poartă şutul lui.

Pentru West Bromwich au marcat Olsson (13) şi Bednar (46) în timp ce pentru Newscastle au înscris Guthrie (25) şi Lovenkrands (54).

West Bromwich ocupă poziţia a treia în clasamentul Championship, cu 46 de puncte acumulate după 25 de partide disputate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici