Galamaz, după incidentele de la Ploieşti: Echipa e mai unită, suporterii sunt aproape

Fundaşul central al echipei Steaua, George Galamaz, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că jucătorii "roş-albaştri" au devenit mai uniţi după incidentul de la meciul cu Petrolul, când el a fost lovit cu pumnul de un suporter ploieştean, şi consideră întâmplarea un nou început pentru club.

81 afișări
Imaginea articolului Galamaz, după incidentele de la Ploieşti: Echipa e mai unită, suporterii sunt aproape

George Galamaz (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax foto)

"Partea bună, ca să zic aşa, este că echipa e mult mai unită acum. Din păcate, poate aveam nevoie de acest moment. Ca să obţii rezultate, îţi trebuie un grup unit. Şi suporterii parcă sunt mai apropiaţi de echipă. A fost declicul acela de care clubul avea nevoie. În momentele grele, ne unim şi trecem peste probleme", a spus Galamaz.

El a ţinut să le mulţumească coechipierilor care i-au sărit în ajutor, dar a menţionat că Martinovici şi Stanca s-au apărat şi pe ei. "Colegii ţipau la mine, dar nu auzeam ce spun pentru că publicul huiduia din cauza penaltiului. Le mulţumesc lui Martinovici, lui Stanca, colegilor care mi-au sărit în ajutor. M-au ajutat pe mine, dar s-au ajutat şi pe ei pentru că acel suporter mai avea în vedere să facă victime. Următorul pe listă cred că era Martinovici. Mă bucur pentru decizia comisiilor în privinţa lui Martinovici şi Stanca. Este o decizie normală, jucătorii s-au apărat pe ei", a mai spus fundaşul stelist.

Galamaz, deşi nu i-a acuzat pe jucătorii echipei Petrolul că nu s-au implicat, pentru a-l opri pe atacator, i-a întrebat ce ar fi făcut dacă suporterul ploieştean lovea un coechipier de-al lor. "Jucătorilor de la Petrolul le spun doar atât, dacă li s-ar fi întâmplat lor aşa ceva? Sau vreunui coleg de-al lor? Nu-i condamn, dar le-ar fi plăcut să le sară cineva în ajutor?", i-a întrebat fundaşul central stelist.

George Galamaz, al cărui contract cu Steaua expiră la sfârşitul turului, a menţionat că Gigi Becali i-a propus prelungirea înţelegerii. "Am avut o discuţie cu dânsul şi voi lua în calcul această propunere", a precizat Galamaz.

Meciul Petrolul Ploieşti - Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză.

Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz. Mai mulţi jucători ai Stelei l-au lovit cu picioarele pe fanul care a pătruns pe teren, în încercarea de a-l imobiliza. După ce forţele de ordine au calmat spiritele şi l-au reţinut pe suporterul respectiv, arbitrul Robert Dumitru a eliminat doi jucători stelişti, pe Martinovici şi pe portarul Stanca, pentru loviturile aplicate fanului ploieştean. Meciul a fost reluat, dar în scurt timp o petardă aruncată din tribune l-a rănit pe portarul stelist Tătăruşanu, care intrase în locul lui Stanca. După acest nou incident, arbitrul a decis oprirea partidei.George Galamaz a fost diagnosticat cu o fractură de os zigomatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici