Gâlcă la prezentarea la Espanol: ”Mă bucur că m-am întors acasă”

Tehnicianul Constantin Gâlcă a declarat, luni seară, la prezentarea la formaţia Espanol Barcelona, că se bucură pentru că a revenit la echipa la care a evoluat patru ani, între 1997 şi 2001, subliniind că a fost contactat sâmbătă pentru a prelua acest post, informează Marca.

360 afișări
Imaginea articolului Gâlcă la prezentarea la Espanol: ”Mă bucur că m-am întors acasă”

Gâlcă la prezentarea la Espanol: ”Mă bucur că m-am întors acasă”

"Mă bucur că am primit şansa de a reveni acasă. Sunt un fan în plus, am urmărit echipa. Voi face totul pentru a ajunge la un nivel bun. Trebuie să atragem din nou fanii la stadion prin jocul nostru. Fanii sunt foarte importanţi pentru noi. Vreau o echipă agresivă, dacă vrem balonul, trebuie să-l recuperăm rapid. Urmăresc mult Espanol, sunt un fan şi sufăr alături de echipă. Jucătorii au un potenţial extraordinar, iar filozofia mea este să am un grup puternic, fiecare să-şi asume rolul şi de aici să ne simţim bine. Trebuie să câştigăm fiecare meci, să nu facem niciun cadou", a declarat Gâlcă.

Gâlcă a afirmat că a discutat cu fostul antrenor Sergio Gonzalez, care i-a fost coleg de cameră în perioada în care juca la Espanol, şi a subliniat că a fost contactat sâmbătă de oficiali grupării spaniole pentru a prelua echipa.

Constantin Gâlcă va fi ajutat de secundul Dumitru Uzunea şi de preparatorul fizic Julian Jimenez.

Gâlcă va debuta oficial ca antrenor al echipei Espanol, marţi, de la ora 22.00, pe teren propriu, cu Levante, în returul 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei. În tur, scorul a fost egal, 1-1.

Tot luni, antrenorul Sergio Gonzalez a fost demis de Espanol din cauza rezultatelor slabe înregistrate. După 15 etape, Espanol, care a pierdut sâmbătă, scor 0-1, în deplasare, cu Celta Vigo, ocupă locul 12 în La Liga, cu 17 puncte, la doar trei puncte de prima poziţie retrogradabilă, 18, pe care se află formaţia lui Răzvan Raţ, Rayo Vallecano.

Gâlcă, în vârstă de 43 de ani, este al doilea român care antrenează în prima ligă spaniolă, după Cosmin Contra, fost tehnician la Getafe.

Ca jucător, Gâlcă a evoluat zece ani în Spania, dintre care patru chiar la Espanol. Tehnicianul român a reuşit ca câştigarea Cupei Spaniei ca jucător în 2000 cu Espanol. El a mai jucat la Mallorca, Villarreal, Real Zaragoza şi Almeria. Prima experinţă de antrenor a avut-o tot în Spania, la Almeria B. Înainte de a ajunge la Steaua, la 2 iunie 2014, Gâlcă a fost selecţionerul echipei naţionale sub 17 ani a României.

Cu FC Steaua, Gâlcă a reuşit în sezonul 2014/2015 să câştige campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii, însă patronul echipei, Gigi Becali, l-a preferat în locul său pentru ediţia 2015/2016, pe Mirel Rădoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici