Galeria echipei FC Argeş nu e de acord cu venirea Stelei la Piteşti

Suporterii echipei FC Argeş nu ar fi de acord ca Steaua să evolueze pe stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti, a declarat, sâmbătă, preşedintele Ligii Suporterilor FC Argeş, Florin Dobre, care a apreciat că ar fi o greşeală ca formaţia stelistă să fie primită în Trivale.

206 afișări
Imaginea articolului Galeria echipei FC Argeş nu e de acord cu venirea Stelei la Piteşti

Galeria echipei FC Argeş nu e de acord cu venirea Stelei la Piteşti (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Nu ne convine deloc dacă Steaua va veni să joace la Piteşti. Piteştiul e Piteşti, e al lui Dobrin, e patria lui Dobrin şi nu are nici o legătură cu Steaua şi Gigi Becali. Nu suntem de acord cu venirea lor aici. De ce să se facă acest lucru? Să-i bucurăm pe cei care ţin cu Steaua? E o dezamăgire pentru noi dacă ar veni ei aici. Steaua, sau Dinamo sau Rapid, sau orice altă echipă din afara judeţului nu reprezintă cu absolut nimic Piteştiul. Ar fi o greşeală dacă Steaua ar fi primită în Trivale, aici unde noi suntem de când ne-am născut alb-violeţi" a declarat preşedintele Ligii Suporterilor FC Argeş, Florin Dobre

Relaţiile între suporterii piteşteni şi cei stelişti nu sunt deloc bune, între cele două galerii având loc un incident neplăcut în 2006. Atunci, la un meci Steaua - FC Argeş disputat pe stadionul Lia Manoliu, la final, suporterii stelişti au capturat un banner al argeşenilor inscripţionat Ultras Viola, iar jandarmii i-au împiedicat pe piteşteni să-i urmărească pe bucureşteni să recupereze ce era al lor. În plus, conform legilor nescrise ale suporterilor, acea facţiune a galeriei lui FC Argeş a fost nevoită să se desfiinţeze.

Altfel, pe stadionul Nicolae Dobrin, doar o singură altă echipă a mai disputat meciurile de acasă, Internaţional Curtea de Argeş, în returul de acum două sezoane. Fanii alb-violeţi nu s-au împotrivit atunci, ei fiind în război cu patronul clubului piteştean, Cornel Penescu.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, că se află în negocieri avansate pentru a disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul "Nicolae Dobrin", din Piteşti.

La rândul său, primarul oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc, a afirmat, vineri, că lucrurile sunt ca şi rezolvate cu venirea Stelei pe stadionul Nicolae Dobrin. "Nu vor fi probleme. Voi înainta propunerea Consiliului Local şi nu trebuie decât aprobată. Suntem de acord ca Steaua să vină să joace pe stadionul nostru şi astfel piteştenii să vadă şi ei meciuri de Liga I", a spus Pendiuc.

Becali se află în conflict cu MApN legat de stadionul din Bulevardul Ghencea şi de sigla Steaua. Finanţatorul stelist se plânge de chiria foarte ridicată pe care trebuie să o plătească pentru ca echipa să evolueze pe Stadionul Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici