Galeriile organizate vor suporta daunele pe care le vor provoca pe stadioane

Galeriile organizate ale echipelor oaspete vor suporta daunele pe care le vor provoca în sectoarele rezervate lor pe stadioanele din Liga I, se arată în hotărârea LPF, validată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

20 afișări
Imaginea articolului Galeriile organizate vor suporta daunele pe care le vor provoca pe stadioane

Galeriile organizate vor suporta daunele pe care le vor provoca pe stadioane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

FRF a validat propunerea LPF de a interzice cluburilor din Liga I să acorde bilete pe bază de reciprocitate în noua ediţie de campionat pentru a stopa participarea galeriilor echipelor oaspete la toate partidele desfăşurate în deplasare. Conform site-ului oficial al LPF, de acum înainte, cluburile vor fi exonerate de orice răspundere în ceea ce priveşte daunele provocate de proprii suporteri în partidele din deplasare.

Conform strategiei LPF de gestionare a activităţilor cu suporterii la meciurile din deplasare, pentru a putea primi bilete de la clubul gazdă fanii vor fi obligaţi să se constituie într-o asociaţie sau ligă. Asociaţia suporterilor, care va fi avizată de Jandarmeria Română, va putea solicita clubului gazdă bilete pentru maximum 5 la sută din capacitatea stadionului.

"Suporterii vor fi îndrumaţi să se constituie într-o Asociaţie (Ligă) a lor, câte una de fiecare club, avizată ca atare de Jandarmeria Româna pe cererea de constituire înaintată tribunalului. Această Asociaţie va deveni o condiţie obligatorie pentru a putea fi un interlocutor valabil în tratativele cu cluburile gazdă. Cu persoane particulare, invocând calitatea de simplu suporter, clubuile gazdă nu vor discuta sub nici o formă. Odată constituită Asociaţia (Liga) Suporterilor, aceştia îşi vor alege în mod democratic un preşedinte care, el sau persoana mandatată de el, vor fi cei ce vor reprezenta Asociaţia respectivă în demersurile cu cluburile gazdă, pentru rezervarea numărului solicitat de bilete (conf. ROAF, art.59/g, nu mai mult de 5 la sută din capacitatea stadionului). Delegatul se va prezenta la ROS al clubului gazdă, care le va înmâna, contracost şi în baza unui contract de garanţie, biletele rezervate. Odată devenită persoană juridică, galeria oaspete va suporta toate eventualele daune pe care le va provoca în sectorul rezervat lor, în alte sectoare ale stadionului ori pe traseul de admitere-evecuare stadion, cluburile fiind exonerate de orice răspundere. După cum, e de la sine înţeles, până la constituirea în Asociaţie (Ligă), membrii galeriei oaspete vor răspunde ca persoane fizice, conform legilor, pe baza constatărilor efectuate în comun de clubul organizator şi Jandarmerie", se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul LPF.

Modificările propuse de LPF în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) şi Regulamentul disciplinar (RD) şi validate de Comitetul Executiv al FRF din 6 august sunt următoarele:

Art.59 din ROAF – se introduce la punctual 4, litera b (indice 1) următorul conţinut: "se interzice acordarea de bilete, tichete sau alte facilităţi, între clubul gazdă (organizator) şi clubul oaspete (vizitator) pe bază de reciprocitate sau de către clubul oaspete (vizitator), precum şi acordarea oricărui sprijin material, financiar, logistic sau de orice natură de către echipa gazdă (organizatoare) sau oaspete (vizitatoare), direct sau indirect, galeriilor organizate în grupuri de suporteri ale clubului oaspete (vizitator)".

Art.59 din ROAF – se introduce la punctul 4, litera g, următorul conţinut: "să asigure realizarea şi distribuirea biletelor de intrare astfel încât: să asigure separarea eficientă a grupurilor de suporteri; să aloce pentru suporterii clubului vizitator un număr de bilete reprezentând maximum 5 la sută din capacitatea totală a stadionului, cu respectarea dispoziţiilor prezentului regulament; să evite falsificarea biletelor de intrare, precum şi vânzarea acestora pe piaţa neagră".

Art. 83 din RD - la punctul 2 se introduce un nou paragraf, litera I, cu următorul continut: "acordarea de bilete, tichete sau alte facilităţi, între clubul gazdă (organizator) şi clubul oaspete (vizitator) pe bază de reciprocitate sau de către clubul oaspete (vizitator), precum şi acordarea oricărui sprijin material, financiar, logistic sau de orice natură de către echipa gazdă (organizatoare) sau oaspete (vizitatoare), direct sau indirect, galeriilor organizate în grupuri de suporteri ale clubului oaspete (vizitator) se pedepseşte cu penalitate sportivă de la 50.000 la 100.000 lei şi cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe stadion propriu de la 2 la 4 jocuri".

Art.60 din ROAF - la p.13 se introduce următorul conţinut: "Instruirea şi atestarea Responsabililor de Ordine şi Siguranţă ai cluburilor se face anual, de către FRF/LPF (aceasta din urmă numai pentru Liga I), cu sprijinul de specialitate al Jandarmeriei Române".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici