Galliani: Fotbalul italian este la marginea "prăpastiei" financiare

Vicepreşedintele clubului AC Milan, Adriano Galliani, a apreciat, joi, că fotbalul italian se află la marginea "prăpastiei" financiare şi că eliminarea echipelor din Peninsulă din Liga Campionilor este semnalul că trebuie făcute unele schimbări.

22 afișări
Imaginea articolului Galliani: Fotbalul italian este la marginea "prăpastiei" financiare

Galliani: Fotbalul italian este la marginea "prăpastiei" financiare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Principalul motiv al lipsei rezultatelor în Liga Campionilor este de natură economică. Echipele engleze, mai ales datorită stadioanelor, au venituri cu mult superioare celor obţinute de cluburile italiene. Campionatele din Anglia şi Spania sunt cu mult mai puternice financiar decât noi şi asta este o problemă gravă", a declarat Galliani.

Oficialul italian a făcut aluzie şi la faptul că grupările italiene nu sunt proprietare ale stadioanelor pe care joacă. "Fără stadioane proprii, nu vom mai fi competitivi în Europa. În urmă cu zece ani, Italia era pe primul loc în clasamentul financiar european şi plăteam pentru transferurile de jucători mai mult decât cluburile engleze şi spaniole", a mai spus Galliani.

După meciurile disputate, marţi şi miercuri, în optimile Ligii Campionilor, campionatul Italiei nu va avea nicio reprezentantă în sferturile de finală ale acestei competiţii, pentru prima dată din 2002.

Marţi, echipa Juventus Torino a fost eliminată de Chelsea, cu scorul general de 3-2. Miercuri, a fost rândul altor două echipe italiene, Inter Milano şi AS Roma, eliminate din competiţie de Manchester United, respectiv Arsenal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici