Gane: Sper să facem pasul decisiv în meciul cu Steaua, pentru calificarea în Liga Europa

Antrenorul Ionel Gane a declarat, joi, că speră ca formaţia Universitatea Craiova să îşi asigure prezenţa în Liga Europa la meciul cu Steaua, din etapa a XXXIII-a a Ligii I, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

"Putem juca în Europa. Am spus-o înainte de meciul cu Rapid, am făcut un pas important după acel meci şi sper ca mâine să facem pasul decisiv pentru calificare. Nu ne interesează cine merge în Europa, important e ce ne-am dorit noi de la începutul campionatului, important e ca mâine să fim decişi să luăm cele trei puncte şi să fim liniştiţi în ultimul meci. Asta ne dorim", a spus Gane.

Ionel Gane consideră că meciul din deplasare cu Steaua, programat vineri, de la ora 21.00, va fi unul dificil, deoarece gazdele îşi vor juca "ultima şansă". "Va fi un meci greu, pentru că Steaua îşi joacă ultima ei şansă. Eu unul nu sunt de acord cu aceste decizii de a se juca fără spectatori. Această lege ar trebui să se schimbe, pentru că să joci fără spectatori nu e frumos, e o senzaţie mai ciudată, dar sper ca pe viitor să se schimbe regulamentul. Nu mă tem de nimeni de la Steaua. Steaua e o echipă bună, care nu a avut un sezon strălucit, şi-au propus multe, dar nu au reuşit prea multe deocamdată şi speră să prindă ultimul tren spre Europa. Va fi cu siguranţă un meci greu", a menţionat el.

Tehnicianul a precizat că nu se poate compara cu antrenorul Josel Guardiola, câştigătorul Ligii Campionilor cu FC Barcelona. "Nu trebuie să spunem că îi calc pe urme lui Guardiola. E de admirat ceea ce face la Barcelona, a câştigat campionatul, Cupa Spaniei, Liga Campionilor, e de urmat. În schimb, eu sunt la început, mai am mult de muncit, de învăţat. Am debutat cu dreptul în Giuleşti, dar mai am mult de învăţat, de muncit ca să putem să ne îndeplinim ceea ce ne-am propus. Mă bucur că l-am surprins plăcut pe Adrian Mititelu, asta e cel mai important. Nu am făcut nimic deosebit în afară de ceea ce am crezut eu, şi băieţii m-au ajutat în aceste zile şi aţi văzut că am avut şi un rezultat pozitiv", a adăugat Gane.

Ionel Gane crede că ar fi extraordinar dacă Universitatea Craiova ar obţine şase puncte în ultimele două meciuri ale sezonului: "Ne-am putea clasa astfel pe un loc mai sus în clasament, pentru că ştiţi bine că contează şi lucru acesta, în funcţie de câte tururi preliminare o să dăm. Vedem din vară ce se întâmplă şi cu mine".

Mijlocaşul Ştefan Bărboianu a declarat, la rândul său, că Universitatea Craiova intenţionează să facă un meci mare împotriva Stelei şi consideră un dezavantaj lipsa spectatorilor din tribună. "Noi am avut dorinţă şi avem dorinţă cu toate echipele mari să câştigăm şi să demonstrăm că merităm să fim acolo sus. Ne dorim foarte mult să facem un rezultat bun în Ghencea. Aş fi vrut să avem spectatori, ca şi în Giuleşti, unde ne-am simţit bine", a spus Bărboianu.

Fotbalistul a amintit că a fost prezent pe arena "Ion Oblemenco" la partida cu macedonenii de la Pobeda Prilep, la ultima participare a Universităţii Craiova în cupele europene: "Îmi aduc aminte de un meci cu Pobeda Prilep, când nu ne-am calificat. Îmi aduc aminte că am fost pe stadion, dar ce a fost a fost şi sper ca noi să facem o figură frumoasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici