Gardoş: La Steaua eram obişnuiţi să ne întrebăm când primim banii, în Anglia nu interesează pe nimeni

Fundaşul Florin Gardoş a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că la Steaua era o obişnuinţă ca jucătorii să se întrebe când vor primi banii, însă după ce s-a transferat la Southampton a observat că în Anglia nimeni nu este interesat de ziua de salariu.

226 afișări
Imaginea articolului Gardoş: La Steaua eram obişnuiţi să ne întrebăm când primim banii, în Anglia nu interesează pe nimeni

Florin Gardos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia este grea, foarte grea în ţară. Cred că mai sunt două-trei echipe care mai plătesc la timp. În Anglia nu discută nimeni despre asta, eu eram obişnuit cât am fost la Steaua să se întrebe mereu «Ştiţi ceva, când primim (n.r. - banii)?». În Anglia nu se întreabă, nu interesează pe nimeni. Din păcate, suntem un popor sărac şi asta influenţează şi fotbalul", a spus fotbalistul aflat în cantonamentul echipei naţionale de la Mogoşoaia.

Gardoş susţine că este foarte greu să se impună titular având în vedere că Southampton are cea mai bună apărare din Anglia, dar se bucură pentru faptul că este prima variantă de fundaş de pe banca de rezerve. "E foarte greu la mine (n.r. - să joace), după cum se ştie Southampton este revelaţia campionatului. Iar în momentul de faţă cred că avem cea mai bună apărare din Anglia, şi cred că şi din Europa, pentru avem doar cinci goluri primite. Iar în aceste condiţii e foarte greu să intri (n.r. - în primul unsprezece). Mă aşteptam să fie greu să intru, mai ales că veneam după o accidentare. Mă bucur într-un fel că sunt prima variantă de fundaş de pe bancă, pentru că mai este un fundaş central foarte valoros, căpitanul naţionalei Japoniei. Deci nu e simplu, e concurenţă şi acolo. Deocamdată joc doar prin Cupă şi, dacă am şansă, prin campionat. Nu am ce să fac, nu am decât să îmi aştept rândul şi să mă pregătesc. Până la urmă am patru ani de contract, trebuie să am răbdare, nu am ce să fac. Moral sunt bine, dar nu mai am aceaşi încredere pe care o aveam anul trecut în perioada asta. Mă simt bine, nu e acelaşi stres care era la Steaua, toată lumea e mult mai relaxată", a afirmat Gardoş.

El a explicat că oficialii, antrenorii, jucătorii şi suporterii sunt încântaţi de evoluţiile echipei care ocupă în prezent locul doi în Premier League. "E un sentiment plăcut să fii înaintea celor de la Manchester United sau Manchester City. În vară situaţia a fost grea, au plecat mulţi jucători şi toată lumea vorbea de salvarea de la retrogradare. Acum am început extraordinar şi toată lumea este super-încântată. Anul trecut echipa a încheiat pe locul opt, cea mai bună clasare din istoria clubului, iar anul ăsta cred că avem şanse şi la Liga Europa", a menţionat fundaşul.

Florin Gardoş, care i-a provocat o accidentare gravă lui Cosmin Băcilă, la 18 septembrie 2011, în meciul Steaua - Pandurii Târgu Jiu (scor 1-2), nu a dorit să comenteze sancţiunile de 16 jocuri de suspendare acordate de Comisia de Disciplină jucătorilor Gabriel Mureşan (ASA Târgu Mureş) şi Alin Şeroni (FC Viitorul) după intervenţiile dure asupra fotbaliştilor Raul Rusescu (Steaua) şi Nicuşor Bancu (CS Universitatea Craiova).

"Faza cu Mureşan nu am văzut-o, iar cealaltă fază a lui Şeroni am văzut-o doar în poze. Nu mai pot să mă uit la video după acel incident şi am avut şi eu o fractură când am fost mic. Chiar nu pot să mă uit la video, nu m-am uitat nici atunci când l-am accidentat pe Băcilă. E foarte greu să treci prin aşa ceva. E greu şi când accidentezi pe cineva, eu am trecut, dar asta e. La fotbal se întâmplă, din păcate nu e prima şi nici ultima, se va întâmpla tot timpul. Important e să încercăm să fim precauţi. Normal, când te faci fotbalist îţi asumi şi riscuri, poţi să fii victimă sau cel care provoacă o accidentare", a adăugat Gardoş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici