Gaţu: Aniversarea titlurilor mondiale ale României este un eveniment emoţionant

Fostul preşedinte al FR Handbal, dublul campion mondial, Cristian Gaţu, a declarat pentru MEDIAFAX, că aniversarea din 15 aprilie a titlurilor mondiale obţinute de România în 1964 şi 1974, la care vor participa 26 de foşti componenţi ai reprezentativei, este un eveniment emoţionant.

138 afișări
Imaginea articolului Gaţu: Aniversarea titlurilor mondiale ale României este un eveniment emoţionant

Cristian Gaţu (Imagine: Alex Moise / Mediafax Foto)

"Este un eveniment emoţionant, el vine în continuarea celui din 2009, când am sărbătorit împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Române de Handbal şi când au fost, de asemenea, prezenţi mulţi dintre campionii mondiali. Prin ce facem acum, încercăm, din nou, să scoatem în faţă generaţia care a făcut ceva în handbalul românesc şi mondial, doar-doar aceşti mari jucători vor reprezenta ceva şi pentru cei actuali din naţională", a declarat Cristian Gaţu.

El a mai precizat că între cei 26 de campioni mondiali care vor fi prezenţi la aniversarea din 15-17 aprilie se numără nouă care vor veni din străinătate, unde sunt stabiliţi, singurul dintre invitaţi care nu va putea fi prezent fiind Iosif Jacob (campion mondial în 1964), care are probleme de sănătate şi este netransportabil.

Lista participanţilor este următoarea: Niculae Nedeff (singurul cvadruplu campion mondial cu România, la ediţiile din 1961, 1964, 1970, 1974), Cornel Oţelea (triplu campion mondial, în 1961, 1964, 1970), Petre Ivănescu, Ioan Hansi Moser, Olimpiu Nodea şi Mircea Costache II (campioni mondiali în 1961, 1964), Gheorghe Gruia, Cezar Nica şi Ion Popescu (campioni mondiali în 1964, 1970), Gheorghe Goran, Valentin Samungi, Mihail Marinescu şi Titus Moldovan (campioni mondiali în 1970), Cristian Gaţu, Cornel Penu, Roland Gunesch, Ştefan Birtalan, Gabriel Kicsid şi Ştefan Orban (campioni mondiali în 1970 şi 1974), Werner Stockl, Radu Voina, Constantin Tudosie, Dan Marin, Mircea Grabovschi, Liviu Bota şi Mircea Ştef (campioni mondiali în 1974).

Evenimentele de pe parcursul celor trei zile dedicate aniversării împlinirii a 50 de ani de la titlul mondial cucerit de România în 1964, respectiv 40 de ani de la cel câştigat în 1974, vor fi anunţate în cadrul unei conferinţe de presă, programată în 15 aprilie.

"Tot ce pot să divulg acum despre cele trei zile aniversare este că toţi campionii mondiali vor primi distincţii şi plachete din partea Federaţiei Române de Handbal", a adăugat Cristian Gaţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici