Gaţu: Ar fi bine ca România să fie în primele opt la Campionatul Mondial din Serbia

Echipa naţională de handbal feminin a României, care va participa la Campionatul Mondial din Serbia, a fost prezentată oficial, joi, la Timişoara, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, declarând că "ar fi bine să fim în primele opt".

120 afișări
Imaginea articolului Gaţu: Ar fi bine ca România să fie în primele opt la Campionatul Mondial din Serbia

Gaţu: Ar fi bine ca România să fie în primele opt la Campionatul Mondial din Serbia (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Lotul a fost prezentat de antrenorul Gheorghe Tadici, jucătoarele fiind următoarele: Paula Ungureanu, Denisa Dedu şi Mirela Nechita - portari, Valentina Ardean Elisei şi Nicoleta Dincă - extreme stânga, Adriana Nechita, Aneta Pîrvuţ şi Laura Chiper - extreme dreapta, Cristina Neagu, Luciana Marin, Aurelia Brădeanu, Adriana Ţăcălie, Cristina Zamfir şi Gabriela Perianu - linia de 9 metri, Oana Manea, Crina Pintea şi Gabriela Ciuciulete - pivoţi. Au mai fost chemate la lot Talida Tolnai şi Eliza Buceschi, selecţionerul urmând să decidă care vor fi cele două jucătoare care nu vor pleca în Serbia.

"Ieri (n.r. - miercuri) am cerut permisiunea domnului preşedinte Gaţu suplimentarea jucătoarelor de la 16 la 17. În acest moment nu pot să vă comunic exact cine va rămâne acasă, pentru că mai avem câteva probleme de rezolvat, avem încă două antrenamente în cursul zilei de astăzi şi după primul sau al doilea vom stabili exact lotul de 17 jucătoare", a declarat Gheorghe Tadici.

Întrebat dacă este mulţumit că echipa naţională de handbal a României este cotată cu şansa a opta la CM din Serbia, preşedintele Federaţiei Naţionale de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat că îşi doreşte ca echipa să ajungă chiar mai departe. "Dacă cotam eu, era mai sus, acum cota, spun eu, nu e determinantă. Ar fi bine să fim în primele opt şi după aceea să mergem mai departe. Noi nu suntem jucători de pariuri, dar e bine, totuşi, că suntem pe locul opt. E onorantă şi această cotă, dar sper să o depăşim", a spus Gaţu.

Întrebat, de asemenea, care meci din grupe este cel mai greu, Gaţu a explicat că întotdeauna primul meci este cel mai dificil. "Primul meci, în orice disciplină sportivă, e cel mai greu, avem sâmbătă meci cu Tunisia pe care am văzut-o cum a jucat cu Franţa şi Japonia. Noi nu ne-am întâlnit cu fetele din această echipă. Tunisia este o echipă foarte bună, nouă jucătoare evoluează în Europa, la echipe foarte tari", a spus Gaţu.

Cristian Gaţu a mai spus ca se aşteaptă ca tot mai mulţi români să vină în tribune pentru a susţine echipa de handbal la acest Campionat Mondial. "De la Timişoara vor veni un grup de 50 de sportivi, în tribune, se fac demersuri pentru încă o sută de turişti, din Craiova vor veni, din Cluj, din Bucureşti. Din Zalău vin 40 de persoane, dar în mod cert îmi aduc aminte că la Campionatul European de anul trecut de la Vârşeţ, am avut o senzaţie deosebită, ca şi când am fi jucat în România", a mai spus Gaţu.

Tot în cadrul conferinţei de presă a fost prezentat şi noul sponsor al echipei naţionale de handbal. Este vorba despre Grupul Feroviar Român care a oferit echipei un cec în valoare de 50.000 de euro.

Campionatul Mondial de handbal se desfăşoară în Serbia, în perioada 6-22 decembrie, iar echipa României va juca la Novi Sad până în optimile de finală.

Primul meci al echipei naţionale este programat sâmbătă, cu naţionala Tunisiei.

În grupa D, din care fac parte echipele Ungaria, Cehia, România, Germania, Australia şi Tunisia, programul partidelor este următorul:

7 decembrie: Ungaria - Cehia, Germania - Australia, România - Tunisia (ora 20.15, ora României);

9 decembrie: Tunisia - Ungaria, Cehia - Germania, Australia - România (20.15);

10 decembrie: Cehia - Tunisia, Germania - România (18.00), Ungaria - Australia;

12 decembrie: Australia - Cehia, Germania - Tunisia, România - Ungaria (20.15);

13 decembrie: Tunisia - Australia, Ungaria - Germania, România - Cehia (20.15).

Celelalte trei grupe au următoarea componenţă: Muntenegru, Franţa, Olanda, Coreea de Sud, Republica Dominicană, Congo (grupa A, la Belgrad), Serbia, Danemarca, Brazilia, Japonia, China, Algeria (grupa B, la Nis) şi Norvegia, Polonia, Angola, Spania, Argentina, Paraguay (grupa C, la Zrenjanin).

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici