Gaz Metan şi Oţelul Galaţi au depus memorii pentru a se clarifica situaţia echipei FC Argeş

Directorul general al clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a declarat, vineri, că gruparea ardeleană a depus un memoriu atât la FRF, cât şi la LPF, în care solicită comisiilor abilitate să clarifice situaţia echipei FC Argeş, care este implicată în cazul de corupţie din arbitraj.

14 afișări
Imaginea articolului Gaz Metan şi Oţelul Galaţi au depus memorii pentru a se clarifica situaţia echipei FC Argeş

Gaz Metan şi Oţelul Galaţi au depus memorii pentru a se clarifica situaţia echipei FC Argeş (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Astăzi (n.r. - vineri) am făcut memoriu, l-am trimis atât la FRF, cât şi la LPF în care cerem, pe cât posibil, să se clarifice cât mai rapid situaţia echipei FC Argeş care e implicată în acel scandal de corupţie din fotbalul românesc. Asta, deoarece, noi terminând pe locul 15, am putea beneficia şi am rămâne în Liga I. Mediaş ar merita să rămână în prima ligă. Nu ai remuşcări făcând acest demers, pentru că noi am jucat cinstit şi corect fără alte ajutoare, asta dacă se va confirma, în urma cercetărilor, că rezultatele echipei FC Argeş au fost manipulate, iar atunci demersul nostru e justificat. Cred că săptămâna viitoare se vor constitui comisiile la LPF şi dacă vor ajunge documentele de la DNA, s-ar putea ca săptămâna viitoare să se judece acest caz. Din câte ştiu, nu doar Gaz Metan a depus acest memoriu, a depus şi Oţelul, care e echipa care s-a simţit cea mai frustrată. Au condus cu 2-0 şi au pierdut cu 2-3, printr-o manieră părtinitoare de arbitraj la acel meci", a spus Horoba la GspTV.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

În 23 aprilie, în dosarul corupţiei din fotbal au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, şi arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, sub acuzaţia de luare de mită.

Ulterior, arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost puşi în libertate sub control judiciar, în baza unei decizii a Curţii de Apel Piteşti. Mai apoi a fost eliberat Marcel Lică, după ce atât Tribunalul, cât şi Curtea de Apel au decis să nu îi mai fie prelungit mandatul de arestare preventivă.

Ultima persoană arestată în acest dosar este arbitrul Aurelian Bogaciu, în cazul căruia magistraţii Tribunalului Argeş au decis ca mandatul de arestare preventivă să nu fie prelungit. Curtea de Apel Piteşti a respins apoi recursul făcut de procurori la această decizie, astfel că şi Aurelian Bogaciu a fost pus în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici