Gazzeta dello Sport: Chivu a intervenit fără frică în meciul Inter - FC Barcelona

Fundaşul Cristian Chivu, care a evoluat din minutul 73 al meciului câştigat de Inter, pe teren propriu, cu FC Barcelona (3-1), în turul semifinalelor Ligii Campionilor, a arătat că a trecut peste accidentarea la cap prin intervenţiile fără frică la baloanele pe sus, scrie Gazzetta dello Sport.

34 afișări
Imaginea articolului Gazzeta dello Sport: Chivu a intervenit fără frică în meciul Inter - FC Barcelona

Gazzeta dello Sport: Chivu a intervenit fără frică în meciul Inter - FC Barcelona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu casca de protecţie pe cap a intrat pe partea stângă a defensivei Interului, iar Zanetti a trecut pe dreapta, în momentul accidentării lui Maicon. Chivu a intervenit fără frică la baloanele pe sus, semn că a trecut peste accidentarea la cap", notează jurnaliştii de la cotidianul Gazzetta dello Sport, care i-au acordat internaţionalului român nota 6,5.

Chivu a revenit pe teren, la finalul lunii martie, după o pauză de 77 de zile cauzată de o accidentare la cap. Chivu s-a accidentat la cap în meciul cu formaţia Chievo, disputat pe 6 ianuarie, la un duel cu fotbalistul Sergio Pellissier. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale reuşite, ce a durat aproximativ două ore, pentru îndepărtarea unui hematom şi pentru refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă.

Site-ul Ilsussidiario.net a apreciat prestaţia jucătorului român în meciul de marţi cu nota 6: "Şi el a luptat pe final pentru a menţine acest preţios succes obţinut de Inter".

Aceeaşi notă a primit-o internaţionalul român din partea Quotidiano.net, apreciind că fundaşul român a avut o evoluţie bun. "A fost pus pe aripa stângă şi a evoluat fără a întâmpina mari pericole. Chivu a reuşit să stăpânescă împreună cu colegii din apărare asaltul Barcelonei din ultimele minute", a notat sursa citată.

Tot nota 6 a primit-o Cristian Chivu şi din partea ediţiei italiene a site-ului eurosport.com, menţionând că jucătorul român a fost "util" în momentele de final ale jocului: "Chivu a dat o mână de ajutor în finalul partide, atunci când jocul a devenit încins".

Chivu a primit nota 6 şi din partea publicaţiei L'Unione Sarda şi site-ului leggo.it, în vreme ce cotidianul Cronaca Qui, ediţia din Milano, a apreciat jocul său cu 6,5. "A fost sigur şi a intrat repede în meci în ciuda presiunii echipei «blaugrana»", au scris jurnaliştii de la Cronaca Qui.

Formaţia italiană Internazionale Milano, la care fundaşul român Cristian Chivu a intrat în repriza secundă, a câştigat, marţi, cu scorul de 3-1 (1-1), partida susţinută, pe teren propriu, în faţa echipei spaniole FC Barcelona, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor. Golurile gazdelor au fost marcate de Sneijder '30, Maicon '48 şi Milito '61, în vreme ce reuşita echipei catalane a fost semnată de Pedro '19.

La Inter, internaţionalul român Cristian Chivu a intrat pe gazon în minutul 73, în locul fundaşului brazilian Maicon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici