Gazzetta dello Sport: A fost eliminată cea mai slabă naţională a Italiei din istorie

Echipa naţională a Italiei, campioana mondială en-titre, care a fost eliminată, joi, încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Africa de Sud, în urma înfrângerii din meciul cu Slovacia, scor 3-2, a fost criticată dur de presa italiană de vineri.

27 afișări
Imaginea articolului Gazzetta dello Sport: A fost eliminată cea mai slabă naţională a Italiei din istorie

Gazzetta dello Sport: A fost eliminată cea mai slabă naţională a Italiei din istorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Totul Negru! Eliminată cea mai slabă naţională a Italiei din toate timpurile. «Totul adevărat» am scris în urmă cu patru ani. Este «totul negru» trebuie să scriem astăzi. Suntem eliminaţi de la Cupa Mondială după ziua cea mai cumplită şi întunecată din istoria echipei naţionale de fotbal", a titrat cotidianul Gazzetta dello Sport pe prima pagină.

Publicaţia italiană a adăugat că selecţionata italiană nu fusese niciodată eliminată din prima fază a unui turneu final fără să câştige măcar un meci: "Nu s-a întâmplat niciodată ca Italia să plece de la Cupa Mondială fără să câştige nici măcar o partidă. Lippi şi-a terminat mandatul de selecţioner cu un bilanţ dezastruos: două egaluri şi o înfrângere, cea de ieri (n.r. - joi) cu modesta echipă a Slovaciei".

Cotidianul Corriere dello Sport - Stadio a notat că eliminarea Italiei este ruşinoasă. "Ruşine! A fost o Italie de neprivit. Vinovaţi sunt Lippi, jucătorii şi federaţia", a scris sursa citată în ediţia de vineri.

Ziarul torinez TuttoSport a notat că Italia a fost eliminată "dramatic, dar meritat" de la Cupa Mondială din Africa de Sud: "«Mozzarelle Azzurre». Naţionala Italiei, care a fost învinsă de Slovacia (2-3), a terminat ultima într-o grupă câştigată de Paraguay şi se întoarece acasă dramatic, dar meritat".

"Italia înfrântă şi pleacă fără onoare. Naţionala a fost eliminată de la Cupa Mondial cu cel mai slab rezultat din istoria sa. «Squadra Azzura» a fost dominată şi învinsă de Slovacia", au fost comentariile jurnaliştilor de la cotidianul Il Messaggero, în vreme ce ziariştii de la publicaţia Libero au notat "Bidoni dell Mondo (n.r. - Cei mai salbi din lume). Naţionala a plecat de la Cupa Mondiale fără onoare, iar toţi râd pe la spate".

Cotidianul La Reppublica a menţionată că naţionala Italiei nu a avut niciodată o prestaţie aşa de modestă la un turneu final: "«Azurri», ruşine şi lacrini. Niciodată nu au fost aşa de slabi la un turneu final".

De asemenea, publicaţia La Stampa a notat "Mondialul ruşinii: Italia pleacă acasă", iar Corriere della Sera a scris pe prima pagină "Italia, înfrângere şi dezonoare".

Reprezentativa Italiei, campioana mondială en-titre, a fost eliminată, joi, încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Africa de Sud, în urma înfrângerii din meciul cu Slovacia, scor 3-2, alăturându-se finalistei din 2006, Franţa, care a părăsit competiţia tot din primul tur. Italia a acumulat două puncte în grupa F, după remizele cu Paraguay, 1-1 şi cu Noua Zeelandă, tot 1-1, şi a înregistrat o înfrângere, scor 3-2, în meciul cu Slovacia. Italia a terminat grupa F pe ultimul loc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici