Georgia participă la JO după decesul sportivului Nodar Kumaritashvili

Ministerul Culturii şi Sportului georgian, Nikolos Rurua, a confirmat, într-o conferinţă de presă, participarea ţării sale la Jocurile Olimpice de la Vancouver, în ciuda decesului sportivului Nodar Kumaritashvili, vineri, la antrenament.

26 afișări
Imaginea articolului Georgia participă la JO după decesul sportivului Nodar Kumaritashvili

Georgia participă la JO după decesul sportivului Nodar Kumaritashvili

"În timpul JO de Vară din 2008, Georgia a fost invadată de Rusia şi totuşi echipa a rămas şi a câştigat mai multe medalii. Sportivii noştri au decis să respecte spiritul JO, să participe la competiţii şi să dedice evoluţiile lor coechipierului decedat", a declarat Rurua.

Rurua a precizat că membrii delegaţiei georgiene vor purta banderole negre la ceremonia de deschidere de vineri seară.

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, vineri, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpică din Whistler.

Kumaritashvili, în vârstă de 21 de ani, a fost aruncat de pe pistă la a doua sesiune de antrenamente, la ultimul viraj, când sania sa avea o viteză de aproximativ 140 de kilometri pe oră, şi s-a izbit de un stâlp metalic. Sportivul şi-a pierdut cunoştinţa în urma impactului. El avea faţa plină de sânge.

Medicii prezenţi la faţa locului i-au acordat lui Nodar Kumaritashvili primul ajutor, după care sportivul a fost transportat cu ambulanţa la spital, însă nu a mai putut fi salvat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici