Gerardo Martino, selecţioner Argentina: Prezenţa lui Messi oferă motivaţie şi este mereu necesară

La un pas de a rata prezenţa la mondialul din Rusia din 2018, selecţionerul naţionalei Argentinei, Gerardo Martino a recunoscut că aştepta cu nerăbdare revenirea lui Messi la echipa naţională, mai ales că urmează meciul contra naţionalei Braziliei.

270 afișări
Imaginea articolului Gerardo Martino, selecţioner Argentina: Prezenţa lui Messi oferă motivaţie şi este mereu necesară

Gerardo Martino, selecţioner Argentina: Prezenţa lui Messi oferă motivaţie şi este mereu necesară

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi a fost accidentat pentru primele patru meciuri de calificare disputate anul trecut în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, din Rusia. Iar Argentina a obţinut doar cinci puncte în aceste partide şi ocupă locul 6, care, în acest moment, nu o califică la turneul final.

"Prezenţa lui Messi oferă calm, motivaţie şi este întotdeauna necesară." a declarat antrenorul Gerardo Martino, conform Reuters.

Fostul antrenor al echipei FC Barcelona nu ştie cu ce atacant să înceapă meciul de joi, împotirva naţionalei statului Chile. Atât Gonzalo Higuain, cât şi Sergio Aguero sunt în mare formă la echipele de club. Cei doi au jucat şi împreună la Cupa Mondială din 2014, într-un sistem cu patru fotbalişti ofensivi, alături de Lionel Messi şi Angel di Maria.

"Avem doi atacanţi centrali, între cei mai buni cinci din lume, aşa că, indiferent ce sistem voi alege, voi fi nedrept cu unul dintre ei. Cine va juca se va simţi bine şi cine va sta pe banca de rezerve, se va simţi rău." a mai spus tehnicianul argentinian.

Selecţionerul Gerardo Martino l-a convocat, de asemenea, pe atacantul echipei Juventus Torino, Paulo Dybala, însă acesta s-a accidentat la antrenamente şi nu va putea evolua în meciul de joi cu Chile, dar nici în partida din 29 martie, de pe teren propriu, cu Brazilia.

Argentina se află la 7 puncte în spatele liderului Ecuador, echipă ce s-a impus la Buenos Aires, scor 2-0, în prima partidă din campania de calificare.

"Suntem în afara locurilor de calificare pentru Cupa Mondială, aşa că este responsabilitatea noastră să câştigăm ambele meciuri pentru a intra în grupul echipelor calificate." a încheiat selecţionerul Gerardo Martino.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici