Germania joacă a 12-a oară o semifinală a CM, Uruguay la a cincea calificare în această fază

Reprezentativa Germaniei va evolua, miercuri, împotriva Spaniei, pentru a 12-a oară, un record, într-o semifinală a Cupei Mondiale, fază în care a acces şi naţionala Uruguayului pentru a cincea oară în istorie şi va întâlni Olanda.

16 afișări
Imaginea articolului Germania joacă a 12-a oară o semifinală a CM, Uruguay la a cincea calificare în această fază

Germania joacă a 12-a oară o semifinală a CM, Uruguay la a cincea calificare în această fază (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spania s-a calificat în premieră în semifinale, dar se află pentru a doua oară între primele patru clasate la CM, după ce la ediţia din 1950 a jucat în grupa finală şi a terminat pe locul 4.

Adversara de marţi a Uruguayului, Olanda, a acces pentru a patra oară în penultimul act al unui turneu final al CM.

Cvintupla campioană mondială Brazilia (1958, 1962, 1970, 1994, 2002) a jucat zece semifinale ale CM, dar la turneul din acest an a fost eliminată în sferturile de finală.

La rândul său, Italia s-a calificat de opt ori în semifinale, iar Franţa de cinci ori.

Până în prezent, 24 de ţări au acces în "careul de aşi" la CM. Singurele echipe care nu fac parte din Conmebol şi UEFA şi s-au calificat în semifinalele Cupei Mondiale sunt SUA (1930) şi Coreea de Sud (2002).

Africa şi Oceania nu au avut niciodată o reprezentantă între primele patru clasate.

Clasamentul prezenţelor ţărilor între primele patru la turneele finale ale Cupei Mondiale:

1. Germania - 12

2. Brazilia - 10

3. Italia - 8

4. Uruguay şi Franţa - 5

6. Suedia, Argentina, Olanda - 4

9. Anglia, Ungaria, Cehoslovacia, Spania, Portugalia, Polonia, Iugoslavia, Austria - 2

17. SUA, URSS, Belgia, Turcia, Chile, Coreea de Sud, Bulgaria, Croaţia - 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici