Germania obligată să înceapă cu o victorie în meciul de debut al EURO 2024

  • Aşteptarea a luat în sfârşit.
  • Vineri seara, Euro 2024 începe oficial în Germania, ţara gazdă primind Scoţia pe Allianz Arena pentru meciul de deschidere de la ora 22:00.
  • După ce nu a reuşit să impresioneze în amicalele dinaintea turneului, Germania are nevoie să înceapă turneul cu o victorie.
Urmărește
617 afișări
Imaginea articolului Germania obligată să înceapă cu o victorie în meciul de debut al EURO 2024

Germania obligată să înceapă cu o victorie în meciul de debut al EURO 2024

Mai întâi, nemţii au remizat 0-0 cu Ucraina, într-un meci în care au dominat jocul, dar nu au reuşit să îşi fructifice ocaziile. Apoi, au revenit neconvingător în faţa Greciei cu 2-1, după ce o eroare a lui Manuel Neuer în prima repriză a dus la deschiderea scorului pentru oaspeţi.

Greşeala lui Neuer a stârnit o dezbatere cu privire la poziţia sa de portar titular al Germaniei, antrenorul Julian Nagelsmann susţinându-l însă pe veteranul de 38 de ani.

Căpitanul Ilkay Gündogan a fost, de asemenea, criticat de fanii germani după ce nu a impresionat împotriva Ucrainei şi Greciei.

În ciuda dificultăţilor recente ale echipei sale, presa germană anticipează că Nagelsmann va menţine în meciul de deschidere unsprezecele de start pe care l-a numit împotriva Ucrainei.

O formaţie 4-2-3-1 îi va avea pe Joshua Kimmich, Jonathan Tah, Antonio Rüdiger şi Maximilian Mittelstädt formând o linie de apărare cu patru oameni în faţa lui Neuer.

Toni Kroos şi Robert Andrich joacă împreună în centru, iar Jamal Musiala, Ilkay Gündogan şi Florian Wirtz formează un triunghi în faţa lor.

După cum a anunţat recent Nagelsmann, Kai Havertz va începe turneul ca atacant titular al Germaniei, Niclas Füllkrug oferind o alternativă de pe bancă.

În ceea ce priveşte Scoţia, aceasta a disputat şi ea două meciuri amicale înaintea Euro, mai întâi învingând cu 2-0 pe micuţa Gibraltar şi apoi remizând 2-2 cu Finlanda, după ce a irosit un avantaj de două goluri.

Andy Robertson şi Lawrence Shankland au fost nevoiţi să se retragă de la antrenamentul Scoţiei de luni, dar ar trebui să fie apţi pentru meciul cu Germania, potrivit antrenorului secund John Carver.

Selecţionerul Scoţiei, Steve Clarke, s-a confruntat deja cu o serie de accidentări în perioada premergătoare turneului, Aaron Hickey, Nathan Patterson, Lewis Ferguson, Lyndon Dykes şi Ben Doak fiind excluşi de la Euro.

Partida va fi arbitrată la centru de fancezul Clément Turpin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici