Germania plănuieşte controale la frontiere pe perioada EURO 2024

Germania va introduce controale temporare la frontiere ca parte a măsurilor de securitate sporite în perioada Campionatului European de Fotbal din 2024, pe care îl va găzdui, a declarat marţi ministrul de interne german.

62 afișări
Imaginea articolului Germania plănuieşte controale la frontiere pe perioada EURO 2024

Germania plănuieşte controale la frontiere pe perioada EURO 2024

Turneul începe pe 14 iunie şi urmează să atragă 2,7 milioane de fani pe stadioane şi până la 12 milioane la evenimentele cu vizionare publică.

„Pentru Euro, unim şi mai puternic forţele autorităţilor de securitate şi ne pregătim pentru posibile ameninţări", a declarat ministrul de interne Nancy Faeser pentru ziarul Rheinische Post, citat de Reuters.

„În timpul turneului, vom efectua controale temporare la toate frontierele germane pentru a împiedica intrarea actorilor potenţial violenţi", a mai spus ea.

Comentariile au fost făcute după un atac armat în masă la un concert din Moscova, în care cel puţin 139 de persoane au fost ucise şi 180 rănite. Serviciile de informaţii occidentale au legat atacul de gruparea militantă Statul Islamic, iar Franţa a declarat că a ridicat avertismentul de alertă teroristă la cel mai înalt nivel în urma atacului.

Germania are deja controale temporare la frontierele sale cu Polonia, Republica Cehă, Austria şi Elveţia, ca parte a eforturilor de combatere a bandelor de trafic de migranţi.

Acestea ar putea fi extinse, dar nu au fost încă decise măsuri specifice, a declarat luni un purtător de cuvânt al ministerului de interne, întrebat despre securitatea în jurul campionatului european.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici