Germania - Polonia, scor 2-0, în grupa B la Euro-2008

Reprezentativa Germaniei a debutat cu o victorie la Campionatul European din Austria şi Elveţia, după ce a învins, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Poloniei, într-un meci din grupa B, disputat pe stadionul Worthersee, din Klagenfurt, în care ambele goluri au fost marcate de germano-polonezul Podolski.

71 afișări
Imaginea articolului Germania - Polonia, scor 2-0, în grupa B la Euro-2008

Germania - Polonia, scor 2-0, în grupa B la Euro-2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Germania a început meciul în avanposturi, iar Mario Gomez, coechipierul lui Ciprian Marica la VfB Stuttgart, a ratat cu poarta goală în minutul patru. Profitând de apărarea avansată a Poloniei, Germania a deschis scorul în minutul 20, prin jucătorul de origine poloneză Lukas Podoslki. Gomez a înălţat o pasă peste fundaşii adverşi, care au făcut târziu pasul la ofsaid, mingea a ajuns la Miroslav Klose, de asemenea jucător cu origini poloneze, iar acesta, profitând de lentoarea cu care s-au repliat apărătorii, i-a pasat în careu lui Podolski, care, singur cu Boruc, a înscris cu latul, de la opt metri.

În primele 45 de minute, polonezul Mariusz Lewandowski şi-a încercat de mai multe ori norocul cu şuturi de la distanţă, însă nu a reuşit să îi pună probleme portarului Jens Lehmann, după ce multe dintre ele nu au prins cadrul porţii sau s-au oprit în blocaj, iar la pauză Germania conducea cu scorul de 1-0.

După un debut de repriză sărac în ocazii, Guerreiro, intrat în teren la pauză, a încercat să-l învingă pe Lehmann de la 25 de metri, însă şutul a fost slab şi chiar pe direcţia portarului german. Germanii au replicat prin Schweinsteiger '67 şi Ballack '70, dar portarul Boruc a reuşit să evite majorarea diferenţei.

Scorul a devenit 2-0 în minutul 72, când Podolski a marcat din nou, cu un şut din interiorul careului. Schweinsteiger a profitat de o eroare a fundaşului Pawel Golanski, jucător legitimat la Steaua, i-a pasat lui Klose, care a luftat la 11 metri, însă mingea a ajuns la Podolski, iar acesta a înscris cu un şut violent cu piciorul stâng, devenind primul fotbalist care reuşeşte o "dublă" la acest turneu final.

Hitzlsperger a trecut pe lângă 3-0 în minutul 85, când un şut al său a trecut puţin pe lângă vinclu, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru Germania, după un meci în care raportul şuturilor pe poartă a fost 5-5.

Polonia rămâne fără victorie în meciurile directe cu Germania, în care a pierdut de 12 ori şi a înregistrat patru rezultate de egalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici