Germania s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal

Reprezentativa Germaniei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal, după ce a învins, miercuri seară, la Basel, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Turciei, în semifinalele competiţiei.

55 afișări
Imaginea articolului Germania s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal

Germania s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru Germania au marcat Schweinsteiger '26, Klose '79 şi Lahm '90. Golurile Turciei au fost înscrise de Ugur Boral '22 şi Semih '86.

Turcia a deschis scorul în minutul 22, prin Ugur Boral. La un aut de pe stânga, mingea a ajuns în careu la Kazim Kazim, care, din foarfecă, a trimis mingea în bară, pentru a doua oară în acest meci. Balonul a ricoşat înapoi în teren la Ugur Boral, care a înscris din careul mic, pe sub Lehmann.

Germania a restabilit egalitatea după numai patru minute, prin Bastian Schweinsteiger, care a marcat de la şase metri, după o centrare de pe stânga a lui Podolski.

Miroslav Klose a adus Germania în avantaj în minutul 79, când a înscris cu capul, din centrul careului, după ce portarul Rustu a ieşit greşit la o centrare de pe stânga.

Turcia, a revenit din nou, la fel ca în ultimele trei meciuri, cu Elveţia, Cehia şi Croaţia, şi a egalat în minutul 86. Semih Şenturk, eroul sfertului de finală cu Croaţia, a marcat la colţul scurt, "ciupind" mingea chiar în faţa lui Lehmann, ieşit la centrarea pe jos a lui Sabri, şi înscriind la colţul scurt.

Deşi meciul părea să se îndrepte spre prelungiri, Philip Lahm a marcat golul victoriei Germaniei şi al calificării în finală, în minutul 90. După o combinaţie cu un coechipier, Lahm a rămas singur cu Rustu şi a înscris la colţul scurt.

Cartonaş galben: Semih Şenturk '53.

Înainte de meci, căpitanii celor două echipe, germanul Michael Ballack şi portarul turc Rustu, au citit câte un mesaj împotriva rasismului.

În finală, Germania va evolua în compania învingătoarei din meciul Spania - Rusia, care va avea loc, joi, la Viena.

Vezi aici galerie foto de la meciul Germania-Turcia, din semifinalele euro 2008

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici